Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Κοντοζαμάνη από το Ηράκλειο

Με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη από το Ηράκλειο κατά τη επίσκεψή του στην Κρήτη, η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ αναφέρει:

"Οι σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού υγείας ότι « η διαχείριση της πανδημίας έγινε με επιτυχία» είναι προκλητικές όταν οι νεκροί πανελλαδικά πλησιάζουν τις 6000, όταν η ΠΕ Ρεθύμνου και ο Δήμος Αγ. Νικολάου είναι στο κόκκινο! 

Ενισχύουν την ανασφάλεια και την οργή των κατοίκων της Κρήτης όταν κοροϊδεύει ξεδιάντροπα ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα έλλειψης εμβολίων» και ότι «ο εμβολιασμός προχωρά με γοργούς ρυθμούς», τη στιγμή που οι στόχοι κυβέρνησης-ΕΕ έχουν βγει εκτός χρονοδιαγράμματος και σε έναν ολόκληρο δήμο-Οροπεδίου Λασιθίου- δεν έχει φτάσει ούτε ένα εμβόλιο!

Προκαλεί ο αναπληρωτής υπουργός τους μαχόμενους υγειονομικούς και το λαό της Κρήτης όταν λέει ότι «είμαστε προετοιμασμένοι για το τρίτο κύμα» όταν οι ελλείψεις και τα κενά  σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού είναι τεράστια κι επιπλέον δεν υπάρχει ΜΕΘ-covid 19 στο ΓΝ Ρεθύμνου, η ΜΕΘ-covid 19 στο ΓΝ Αγ. Νικολάου λειτουργεί με μπαλώματα ενώ πριν λίγες μέρες κόντεψε το ΓΝ Χανίων να βρεθεί χωρίς οξυγόνο!

Αποκαλύπτονται οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης όταν λέει ότι στόχος είναι να «ανοίξει ο τουρισμός» χωρίς να παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του λαού! 

Τώρα είναι η ώρα να ενταθεί η πάλη του λαού για μέτρα προστασίας της υγείας και της ίδιας του της ζωής, για:

 
  • Άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια διεθνώς, που κρίνονται ασφαλή κι αποτελεσματικά, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια και να επιτευχθεί έγκαιρα ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού. 
  • Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους, σε κατάλληλους χώρους. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ιδιωτικών κλινικών και εργαστηρίων που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού.
  • Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων (προσωπικό, εξοπλισμός, γραμματειακή υποστήριξη, χώροι) και της αναγκαίας εκπαίδευσης του προσωπικού για την ασφαλή διενέργεια του εμβολιασμού.
  • Μαζικά δωρεάν τεστ με επίταξη και ιδιωτικών εργαστηρίων. Ιχνηλάτηση με επιστημονικά κριτήρια και όχι με βάση τη λογική του μικρότερου δυνατού κόστους, το οποίο τελικά θα έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές. 
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων 
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σχολεία".
     

Ανακοίνωση και του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει: 

"Σήμερα επισκέφθηκε το νοσοκομείο μας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας,  κος Κοντοζαμάνης. Σαν ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ζητήσαμε συνάντηση μαζί του από τα θεσμικά όργανα για να δοθούν απαντήσεις στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι υγειονομικοί εργαζόμενοι αλλά δεν πήραμε κάποια απάντηση. 

Ο αναπληρωτής υπουργός ήλθον, είδον και απήλθον, μακριά από την πραγματικότητα που βιώνουν ασθενείς και εργαζόμενοι. Αυτές οι επισκέψεις αποτελούν  επικοινωνιακό παιχνιδάκι στις πλάτες των υγειονομικών παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα. Στόχο έχουν να κρύψουν ότι τα προβλήματα στη δημόσια υγεία και το νοσοκομείο μας έχουν ονοματεπώνυμο και φέρουν τη σφραγίδα της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης που υπηρέτησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις.

Ας μας απαντήσει το υπουργείο: 

Πότε θα καλυφτούν οι 500 κενές οργανικές θέσεις εργασίας στο νοσοκομείο μας;

Με ποιο μόνιμο προσωπικό θα λειτουργήσει η νέα Μονάδα; 

Θα μονιμοποιηθούν οι πάνω από 300 συμβασιούχοι εργαζόμενοι; 

Θα σταματήσουν τα παράνομα προγράμματα (γιατρών, νοσηλευτών, κ.α.);

Θα τροποποιηθεί ο οργανισμός ώστε να αποκατασταθεί η δημόσια λειτουργία του νοσοκομείου; Θα επανέλθουν τα κρεβάτια και οι ειδικότητες που κόπηκαν με τον οργανισμό του 2012;

Θα  οριστεί η νόσος  από κορονοϊό ως επαγγελματική ασθένεια; 

Θα ενταχτούμε όλοι οι υγειονομικοί στα ΒΑΕ;  

Θα επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός;  

Θα απεμπλακεί το ΠΑΓΝΗ  από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού; 

Τα λόγια «συμπάθειας» για γιατρούς και νοσηλευτές δεν λένε τίποτα" 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ