Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Χανιά

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Χανιά

Το Σάββατο 17 Απριλίου στην πλατεία της Αγοράς

Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Απρίλη με τη συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών στον ανοικτό χώρο του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των λαών, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τη διοργάνωση του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου το Σάββατο 17 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Αγοράς στα Χανιά.

Οι διοργανωτές εξηγούν πως "το συλλαλητήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του αντιπολεμικού- αντιιμπεριαλιστικού διήμερου με συλλαλητήρια και αντιπολεμικές δράσεις σ’ όλη τη χώρα. Το διήμερο καταγγέλλει την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ένεκα διεκδίκησης ρόλου στην περιοχή από την αστική τάξη. Σ’ αυτό το πλαίσιο η αστική τάξη μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και εκθέτει το λαό σε θανάσιμους πολεμικούς κινδύνους.


Ιδιαίτερα στα Χανιά ο νέος ρόλος της βάσης της Σούδας και τα πυρηνικά δημιουργούν ένα νέο τοπίο που κάνει τον τόπο μας μαγνήτη ολέθρου και καταστροφής με μια σειρά ακόμη δοσμένες οδυνηρές συνέπειες για τη νεολαία και τους εργαζόμενους που ζουν λίγα χιλιόμετρα από τον καρκίνο των βάσεων.


Ελπιδοφόρο το κλίμα συνεννόησης μεταξύ των οργανώσεων παρότι απαιτούνται πολλά περισσότερα για ν’ αφυπνιστούν τα αντιβασικά αισθήματα των Χανιωτών και να επανεκκινήσουν μαζικές αντιστάσεις ενάντια στον καρκίνο του τόπου μας.


Στην ανοικτή σύσκεψη μίλησαν μέλη του ΚΚΕ(μ-λ), του ΝΑΡ, της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και της κατάληψης Ρόζα Νέρα. Στο αντιπολεμικό- αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του Σάββατο 17 Απρίλη καλούν ήδη μαζικοί φορείς της πόλης. Την επόμενη του συλλαλητηρίου στις 18 Απρίλη στις 5.00μ.μ. πάλι στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών διοργανώνεται (με τις αναγκαίες προφυλάξεις) ανοικτή συζήτηση για την παραπέρα πορεία της αντιπολεμικής- αντιβασικής δράσης στην πόλη μας και την ιδιαίτερη σημασία της σε μια εποχή με μεγάλους πολεμικούς κινδύνους."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ