Αντιπροσωπεία της Κινεζικής Επαρχίας Guangdong στην Περιφέρεια Κρήτης

Newsroom
Newsroom

Είναι η δεύτερη φορά που κινέζικη αντιπροσωπεία από τη συγκεκριμένη Περιφέρεια, η οποία έχει σχέσεις «αδελφοποίησης» με την Περιφέρεια Κρήτης, επισκέπτεται το νησί

Πενταμελής Κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων της επαρχίας Guangdong κ. CHEN Guangjun, υποδέχτηκε στη Περιφέρεια Κρήτης ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα Γιώργος Αλεξάκης.

Ο κ. Αλεξάκης καλωσορίζοντας την Κινεζική αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας και ενημέρωσε τους επισκέπτες για τις πολιτικές της Περιφέρειας Κρήτης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον στρατηγικό σχεδιασμό που ακολουθεί για την βιώσιμη ανάπτυξη. 

Στη συνέχεια ο γενικός διευθυντής βιώσιμης ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης Μαρίνος Κριτσωτάκης ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία  για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Κρήτης και για τις πολιτικές που αναπτύσσονται από την Περιφέρεια Κρήτης για την αειφορική ανάπτυξη.

Η αν. προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Ευρωπαϊκών Διεθνών Θεμάτων και Ανάπτυξης Συνεργασιών Βασιλική Μαδούλκα, , παρουσίασε τις διεθνείς σχέσεις που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Κρήτης. 

Είναι η δεύτερη φορά που κινέζικη αντιπροσωπεία από τη συγκεκριμένη Περιφέρεια, η οποία έχει σχέσεις «αδελφοποίησης» με την Περιφέρεια Κρήτης, επισκέπτεται το νησί, με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Περιφερειών και τη διεύρυνση της συνεργασίας τους.

Η επαρχία Guangdong έχει εμβαδόν περίπου όσο και η Ελλάδα αλλά 10 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό.

kina

Ο κ. CHEN Guangjun εξέφρασε το ενδιαφέρον του για συνεργασία σε επίπεδο πολιτιστικό, τουριστικό και εμπορικό και επικεντρώθηκε σε τρία βασικά θέματα: την συνέχιση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο Guangdong, ένα από τα σπουδαιότερα κινέζικα πανεπιστήμια, την προβολή της Κρήτης στη συγκεκριμένη επαρχία με απώτερο στόχο την προσέλκυση κινέζων τουριστών τονίζοντας ότι η πρωτεύουσα της επαρχίας Guangdong είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας ενώ υπογράμμισε το ενδιαφέρον του για εισαγωγή Κρητικών αγροτικών προϊόντων στη Κίνα και ιδιαίτερα ελαιολάδου και κρασιού. 

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, ο κ. Αλεξάκης δήλωσε την πρόθεση της Περιφέρειας Κρήτης για στενή συνεργασία στους παραπάνω καίριους τομείς. 

Η Κινεζική αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον κ. Αλεξάκη και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης για την συνάντηση και την ενημέρωση, εξέφρασαν τη χαρά τους για την παρουσία τους στην Κρήτη και για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν με την Περιφέρεια Κρήτης. Στο τέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ