Από τις τηλεοπτικές κουζίνες ... στην Κρήτη, για καλό σκοπό, ο σεφ Βασίλης Καλλίδης

Φρόσω Μαστορίδη
Φρόσω Μαστορίδη

Μιλάει στο Cretalive για τη σχέση αγάπης με τον Σύλλογο "Ορίζοντας" και την προσφορά, αλλά κι εκείνη με την Κρήτη

Μία δεκαετία πριν ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης δεχόταν ένα μήνυμα στα social media, από ένα άγνωστο προφίλ. Το "ναι" που είπε σε εκείνο το μήνυμα, τον έκανε να ανοίξει την ψυχή του στον εθελοντισμό συμμετέχοντας στο έργο του Συλλόγου "Ορίζοντας", ενώ παράλληλα τον "σύστησε" στην Κρήτη, με νέο τρόπο. 

Και φαίνεται πως ο Βασίλης Καλλίδης "δέθηκε" με το νησί, γι'αυτό και εδώ και 10 χρόνια, δύο φορές το χρόνο επισκέπτεται την Κρήτη και τα Χανιά, συμμετέχοντας στις δράσεις του "Ορίζοντα". Όμως και τον υπόλοιπο χρόνο, στο σπίτι του στην Αθήνα, υπάρχει πάντα ένα "βραστάρι" για να δίνει - κυριολεκτικά - άρωμα Κρήτης!

Ο Βασίλης Καλλίδης, για ακόμη μια φορά, θα βρίσκεται εκεί, στον Πολυχώρο Δράσεων του "Ορίζοντα" στα Χανιά, έξω από το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Αγάπης του Συλλόγου, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι. Θα μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μακαρονάδες από τον λατρεμένο μας σεφ στηρίζοντας τις οικογένειες παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο.

Στο πλαίσιο του νέου αφιερώματος "Cretalive Εν Δράσει: Η Προσφορά είναι χαρά" το Cretalive  επικοινώνησε με τον αγαπημένο σεφ. Μαζί του μιλήσαμε για τη σχέση του με την Κρήτη, τον εθελοντισμό αλλά και την μακροχρόνια ... αγάπη του με τον Σύλλογο "Ορίζοντας".

Φωτογραφία από instagram


10 χρόνια συνεργασίας - αγάπης με τον Ορίζοντα

Η σχέση ξεκίνησε όταν μια κοπέλα, όπως μας αναφέρει, τον προσέγγισε στα Social media. Έτσι ξεκίνησε μια κουβέντα, μέσα από την οποία κατάλαβε πόσο σημαντικό είναι το έργο του Συλλόγου, αλλά και πόσο ξεχωριστοί είναι οι ίδιοι οι άνθρωποί του.

Μαγειρική ίσον φροντίδα

Για τον ίδιο η μαγειρική είναι συνώνυμη της "φροντίδας", ένα ζεστό πιάτο φαγητού, είναι το αντίστοιχο μιας ζεστής αγκαλιάς.

Μπορεί να δείξει την αγάπη του με πολλούς τρόπους, αλλά "η μαγειρική είναι ο αγαπημένος μου. Μέσω αυτής προσφέρω θαλπωρή με τη δική μου ξεχωριστή συνεισφορά, τη δική μου “πλατφόρμα” " μας λέει ο ίδιος ο σεφ.

Η σχέση με τον εθελοντισμό

Το σταθερό του ραντεβού με τον εθελοντισμό, είναι αυτό με τον "Ορίζοντα" 2 φορές τον χρόνο. Αυτό δε σημαίνει πως αποκλείει ό,τι άλλο ζητηθεί. Όπου τον καλέσουν, προκειμένου να βοηθήσει, συμμετέχει - ομάδες απεξάρτησης, ομάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά κι ομάδες φροντίδας αδέσποτων.

Η σχέση του με την Κρήτη

Λατρεύει την Κρήτη - κι αυτό το λέει με έκδηλο ενθουσιασμό - φυσικά τις γεύσεις της στα φαγητά, τα χωριά αλλά και τις ομορφιές της νότιας πλευράς του νησιού.

“Η μετάβαση των εποχών στο νησί, από τον χειμώνα στο καλοκαίρι και τα βότανα που προσφέρει η Φύση, είναι μοναδικά” λέει ο ίδιος. 

Όπου και να ταξιδέψει φέρνει μαζί του τα “μαγικά συστατικά” της Κρήτης, εξυμνεί τα αμνοερίφια, τα τυριά και τα χόρτα του νησιού. Το επόμενο διάστημα, μάλιστα, θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία, όπου και θα προσφέρει σε οικογένειες προϊόντα της Ελλάδας, μέσα στα οποία θα περιλαμβάνονται παξιμάδια και βότανα της Κρήτης.

Στο σπίτι του, όπως και στα παραδοσιακά κρητικά σπιτικά, έχει το δικό του βραστάρι, το οποίο “είναι αυτό που επιλέγουν όλοι οι φίλοι που θα με επισκεφτούν” αναφέρει με ενθουσιασμό.

 

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο 

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης "Ορίζοντας" δραστηριοποιείται στα Χανιά τα τελευταία 18 έτη “χάρη στην πολύτιμη προσφορά και βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών”, όπως είπε στο Cretalive η κοινωνική λειτουργός του συλλόγου, Ρούλα Δρακάκη.

“Ο κ. Καλλίδης στηρίζει το έργο του "Ορίζοντα" και πάντα με περίσσια χαρά και αγάπη μαγειρεύει για μας. Η επιτυχία του event του Σαββάτου είναι καθοριστικής σημασίας για τον Σύλλογό μας και τις οικογένειες που στηρίζουμε, καθώς δεχόμαστε όλο και περισσότερα αιτήματα από ασθενείς άρα και περισσότερες ανάγκες να καλύψουμε” συνεχίζει.

“Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας των ξενώνων του "Ορίζοντα" έχουν φιλοξενηθεί περισσότεροι από 1700 ασθενείς με τους συνοδούς τους” - αναφέρει η ίδια.

“Ορίζοντας" είναι όλοι οι Χανιώτες, που ο καθένας ξεχωριστά προσφέρει με τον δικό του τρόπο. Μία μεγάλη αγκαλιά για όλους τους ασθενείς, παιδιά και ενήλικες, που δίνουν καθημερινά έναν δύσκολο αγώνα για ΖΩΗ, αλλά είμαστε δίπλα τους ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και προσπαθούμε για ένα αξιοπρεπή αγώνα!” καταλήγει.

Ραντεβού λοιπόν, για ακόμη μια φορά, στον πεζόδρομο της Τσουδερών, έξω από το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Αγάπης του Συλλόγου, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου!

 

Διαβάστε επίσης:

Εθελοντισμός: Όταν η εσωτερική παρόρμηση βρίσκει διέξοδο στην πράξη

Ο Άγγελος, η δωρεά οργάνων και η νύχτα που …φανερώθηκε και έσωσε τη μάνα του

Μήνυμα από "μια αλλιώτικη καρδιά" με αποδέκτες τα παιδιά!

 

Διαβάστε όλα τα ρεπορτάζ στο πλαίσιο του "Cretalive Εν Δράσει: Η προσφορά είναι χαρά!"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ