Απογευματινή πεζοπορία στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα

Newsroom
Newsroom

Από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Στις 21 Αυγούστου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για μέλη και φίλους πεζοπορική/εκπαιδευτική ανάβαση στην κορυφή του Σκίνακα του Ψηλορείτη με επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό:

"Την Κυριακή 21 Αυγούστου στις 13.30 θα ξεκινήσουμε από τον Άγιο Νικόλαο για να είμαστε νωρίς στο σημείο εκκίνησης όπου θα ξεκινήσουμε την ανάβαση. Μετά από σύντομη πεζοπορία περίπου μίας ώρας θα βρεθούμε στην κορυφή με τους επιβλητικούς θόλους που στεγάζουν τα κρητικά μάτια μας στο σύμπαν, τρία τηλεσκόπια διαμέτρου 130, 60 και 30 εκατοστών. Εκεί θα ξεναγηθούμε στις ερευνητικές εγκαταστάσεις από το προσωπικό του Αστεροσκοπείου που θα μοιραστούν μαζί μας τις τελευταίες εξελίξεις στην αστροφυσική. Μετά τη δύση του ηλίου και αναλόγως των συνθηκών, θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε με το μάτι τους αστερισμούς του Αυγούστου. Η επιστροφή μας στην αφετηρία θα γίνει από τον ίδιο δρόμο.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Όσοι συμμετέχουν, να έχουν πέρα από τα συνηθισμένα (σακίδιο, νερό, αντηλιακό, καπέλο, σνακ) και ζεστό αντιανεμικό μπουφάν για την χαμηλή θερμοκρασία λόγω υψόμετρου τη νύχτα και φακό για την επιστροφή.

ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 10 km

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2.5 ώρες χωρίς τις απαραίτητες στάσεις

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Παρακαλείστε να δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας έως 15 Αυγούστου για προγραμματισμό λεωφορείου. Εγγραφή με σειρά προτεραιότητας στα τακτοποιημένα μέλη στον ταμία του Συλλόγου, Γιάννη Πάγκαλο (τηλ. 28410-28173, ώρες καταστημάτων)

ΚΟΣΤΟΣ: 15€/άτομο με εφικτές οικογενειακές εκπτώσεις

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γιώργος Αρναουτάκης (6947361994), Γιάννης Πάγκαλος (28410-28173) καθώς και στην ιστοσελίδα μας https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_3.html και του Αστεροσκοπείου

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ