Αποκάλυψη: Άλλα κατέθεσε προφορικά ο Καλομοίρης κι άλλα είπε εγγράφως στην απολογία του!

Αποκάλυψη: Άλλα κατέθεσε προφορικά ο Καλομοίρης κι άλλα είπε εγγράφως στην απολογία του!

Ο βασικός ισχυρισμός που προβάλλει είναι ότι εκτέλεσε τον Ξυλούρη όταν τον είδε με το πιστόλι στο χέρι πάνω από τον νεκρό πατέρα του

Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, αναμένεται να απολογηθεί στην αρμόδια ανακριτική Αρχή Ρεθύμνου ο 29χρονος γιος του άτυχου Λευτέρη Καλομοίρη για τη δολοφονία του νεαρού κτηνοτρόφου και πατέρα δύο μικρών παιδιών, Γιώργη Ξυλούρη.

Ο βασικός ισχυρισμός που προβάλλει είναι ότι εκτέλεσε τον Ξυλούρη όταν τον είδε με το πιστόλι στο χέρι πάνω από τον νεκρό πατέρα του. Τρελάθηκε, θόλωσε και άδειασε το 9αρι.

Στην προανακριτική του απολογία, το πρωί της Δευτέρας, ο 29χρονος πυγμάχος υποστήριξε ότι είχε προηγηθεί ο καυγάς με τον Ξυλούρη, μάλωσαν, πιάστηκαν στα χέρια και λίγα λεπτά αργότερα και ενώ ο ίδιος ήταν στο μπάνιο, άκουσε πυροβολισμό και τα ουρλιαχτά της μάνας του, βγήκε με το πιστόλι στο χέρι και έγινε ό,τι έγινε.

Προφορικά ωστόσο - κατά την παράδοσή του την Κυριακή -  και με βάση την κατάθεση αστυνομικού του Ρεθύμνου, η περιγραφή των γεγονότων από μέρους του διαφοροποιείται σε κάποια σημεία. Ισχυρίστηκε, όπως καταθέτει ο μάρτυρας αστυνομικός,  ότι αφού είδε τον πατέρα του νεκρό στη μέση του δρόμου, μπήκε και πάλι στο σπίτι, πήρε το όπλο, βγήκε έξω, πυροβόλησε τον Ξυλούρη και αφού άδειασε το πιστόλι, άρχισε να χτυπάει τον τραυματισμένο κτηνοτρόφο.

Ο εν λόγω αστυνομικός καταθέτει επίσης τα εξής: «επισήμανε ότι δεν είχε καμίας μορφής αντιπαράθεση με τον Ξυλούρη πριν αντιληφθεί το θανάσιμο τραυματισμό του πατέρα του». Την ίδια ώρα προκαλεί αίσθηση η αναφορά του αστυνομικού ότι βασίστηκαν και σε δημοσιεύματα του Τύπου για τα όσα εκτυλίχθηκαν εκείνη τη νύχτα.

Αυτό έρχεται να ενισχύσει τα όσα αναφέρονται για την απροθυμία αυτοπτών μαρτύρων να καταθέσουν για τα θλιβερά περιστατικά.

Όπως έχει γράψει το Cretalive αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τις βαλλιστικές. Και οι δύο οικογένειες περιμένουν πώς και πώς τα αποτελέσματα.

Η οικογένεια Ξυλούρη επιμένει ότι ο άνθρωπος τους εκτελέστηκε ενώ ο Λευτέρης Καλομοίρης ήταν ζωντανός.
Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η εκδοχή της οικογένειας Καλομοίρη ενώ αμφισβητείται ότι το πιστόλι που παρέδωσαν μέλη της οικογένειας Ξυλούρη είναι το πραγματικό.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ