Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, οι 3 για τη ζωοκλοπή στις Στάβιες

Newsroom
Newsroom

Και οι τρεις νέοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικές διώξεις.

Απολογήθηκαν, ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου, οι τρεις νεαροί που είχαν συλληφθεί επ΄ αυτοφώρω την Κυριακή το απόγευμα από αστυνομικούς του ΑΤ Αστερουσίων και του ΤΑΕ Μεσαράς για ζωοκλοπή που είχε διαπραχθεί, λίγες ώρες νωρίτερα, στις Στάβιες.

Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ στον 17χρονο επιβλήθηκε μόνον ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στους άλλους δύο, στον 30χρονο και τον 24χρονο, επιβλήθηκαν οι όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα κι εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής τους κάθε μήνα ενώ στον έναν από αυτούς επιβλήθηκε επιπλέον και χρηματική εγγύηση 2000 ευρώ.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κακουργηματικές διώξεις.

Όπως έγραψε το Cretalive, οι νεαροί συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν μέσα από τα χωράφια σε αγροτική περιοχή του Δήμου Γόρτυνας να κατευθύνουν 61 κλεμμένα πρόβατα προκειμένου να τα φορτώσουν σε φορτηγό και να εξαφανιστούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος ιδιοκτήτης των κλεμμένων ζώων ήταν εκείνος που έσπευσε να ενημερώσει την Αστυνομία για την κλοπή που όπως προκύπτει, διαπράχθηκε το χρονικό διάστημα μεταξύ 11.30 με 13.00.

Πατημασιές που εντόπισαν οι αστυνομικοί οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είχαν πάρει τα ζώα λαλητά και όχι με κάποιο όχημα.

Την ίδια μέρα το μεσημέρι, οι αρχές εντόπισαν ένα αγροτικό, σταθμευμένο σε ύποπτο σημείο και προσπάθησαν να το προσεγγίσουν για έλεγχο. Τότε οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν την παρουσία των τριών που "οδηγούσαν" ζώα και προσπαθούσαν από κοινού να τα φορτώνουν στο όχημα.

Οι τρεις νέοι συνελήφθησαν για την ζωοκλοπή, ενώ τα ζώα αποδόθηκαν στον 59χρονο ιδιοκτήτη που νωρίτερα είχε επιβεβαιώσει στις αρχές πως ήταν δικά του.

 

(φωτογραφία αρχείου)

 

 

Δείτε επίσης

Κακουργηματικές διώξεις στους 3 νεαρούς για τα 61 κλεμμένα πρόβατα

Λαλούσαν τα κλεμμένα πρόβατα μέσα από τα χωράφια

Έπιασαν επ’ αυτοφώρω τους τρεις ζωοκλέφτες

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ