Απόπειρες εξαπάτησης προμηθευτών του Δήμου Ηρακλείου: Προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία

Newsroom
Newsroom

Επιτήδειοι προσποιούνται υπαλλήλους για να αποσπάσουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία

Ο Δήμος Ηρακλείου προχώρησε σε καταγγελία που αφορά επιτήδειους οι οποίοι επικοινωνούν τηλεφωνικά σε προμηθευτές, προσποιούμενοι υπαλλήλους του Δήμου προσπαθώντας να τους αποσπάσουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία μέσω links τους οποίους προτρέπουν να πατήσουν, δήθεν για να προχωρήσει ο Δήμος σε εξόφληση οφειλών προς αυτούς.

Συγκεκριμένα, από τη Λότζια τονίζεται:

Ο Δήμος Ηρακλείου εφιστά την προσοχή στους συνεργαζόμενους επαγγελματίες, καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει καταγγελίες για επιτήδειους οι οποίοι προσπαθούν να εξαπατήσουν προμηθευτές του Δήμου.

Ειδικότερα, οι επιτήδειοι επικοινωνούν τηλεφωνικά σε προμηθευτές - τα στοιχεία των οποίων αντλούν προφανώς από το πρόγραμμα Διαύγεια - και προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία, δήθεν για την εξόφληση τιμολογίων τους.

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι πρόκειται για απάτη και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δίνονται με αυτόν τον τρόπο τέτοια ευαίσθητα δεδομένα. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός έχει ζητήσει από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου να εξεταστεί το περιθώριο νομικής αντίδρασης, έτσι ώστε να προστατευτούν τόσο οι επαγγελματίες, όσο και το κύρος του Δήμου Ηρακλείου.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Ηράκλειο και Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ