Αποπνικτική ατμόσφαιρα σήμερα στην Κρήτη με αφρικανική σκόνη και βροχές
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27-28 βαθμούς Κελσίου
Βροχές και αφρικανική σκόνη επιφυλάσσει ο καιρός σήμερα Σάββατο 16 Μαΐου σχεδόν σε όλη την χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Το δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει πως ο καιρός θα έχει στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και από το απόγευμα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, από τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία, που πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές και από το απόγευμα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.
Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια (περιοχές Πελοποννήσου, Κυκλάδων και Κρήτης).
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο, τις Κυκλάδες και το βόρειο Αιγαίο τους 22 με 24 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου
Ειδικότερα στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και βαθμιαία από νότιες 4 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Τις βραδινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.
- Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μιλά για Σούδα, γεωπολιτική και… κρητική φιλοξενία - Βίντεο
- Αντωνακάκης: «Μόνο αρμόδιο το Δημοτικό Συμβούλιο για την έκφραση γνώμης χωροθέτησης δομής στις Μαλάδες»
- Με λεωφορεία από το Λασίθι στα Χανιά για την κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας
