Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις των κατηγορουμένων στην υπόθεση του γηροκομείου

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις των κατηγορουμένων στην υπόθεση του γηροκομείου

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, θα προσφύγουν στο Συμβούλιο Εφετών, επιμένοντας στην ακύρωση των συλλήψεων

Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο του Πλημμελειοδικείου Χανίων οι ενστάσεις που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι των προφυλακισμένων κατηγορουμένων κατά των ενταλμάτων σύλληψής τους στην υπόθεση του γηροκομείου.

Ουσιαστικά δέχθηκε την εισήγηση της αρμόδια Εισαγγελέως και απέρριψε το αίτημα, αποφεύγοντας το δικονομικό τέχνασμα που ήταν προφανές ότι στόχευε αφενός στην αποφυλάκιση των κατηγορουμένων και στην καθυστέρηση της περαιτέρω έρευνας και ανάκρισης, αφού αν το αίτημα γινόταν αποδεκτό, θα ακυρώνονταν η προδικασία και θα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, θα προσφύγουν στο Συμβούλιο Εφετών, επιμένοντας στην ακύρωση των συλλήψεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 13 Φεβρουαρίου και μετά από μια μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που διήρκεσε 22 ώρες, προφυλακιστέοι κρίθηκαν η ιδιοκτήτρια της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, η συνιδιοκτήτρια κόρη της, ένας γενικός γιατρός και ένας ψυχίατρος, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν δύο νοσηλεύτριες και ένα συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτήτριας, που εργάζονταν στο παρελθόν σαν διοικητικός υπάλληλος στην επίμαχη δομή.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες αφορούν 29 ανθρωποκτονίες και για 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Επίσης, η δίωξη αφορά παράνομες συνταγογραφήσεις μέσω των ΑΜΚΑ ηλικιωμένων, η οποία ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, αλλά και άλλα αδικήματα.

Δείτε επίσης:

Γηροκομείο στα Χανιά: Προσφυγή «παγώνει» την ανακριτική διαδικασία!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ