Αποζημιώσεις τώρα για τους σταφιδοπαραγωγούς!

Αποζημιώσεις τώρα για τους σταφιδοπαραγωγούς!

Πρ. Ιερωνυμάκης στο Livetalks: "Ενιαίο όνομα για το λάδι της Κρήτης, να μην είμαστε σκορποχώρι"

Την ανάγκη να βρεθεί άμεσα για τους σταφιδοπαραγωγούς που υπέστησαν καταστροφή στη σοδειά τους, ανέδειξε μέσα από το Livetalks ο πρόεδρος Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Ο ίδιος έχει ενημερώσει ήδη σχετικά τους κυρίους Ανδρέα Λυκουρέντζο (πρόεδρος ΕΛΓΑ) και Γιώργο Στρατάκο (γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης), και θα επιδιώξει να πράξει αναλόγως με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη, επί τη ευκαιρία της παρουσίας του στην Κρήτη. (Δείτε ΕΔΩ)

“Δεν σημαίνει ότι επειδή το 30% του νομού δεν έπαθε καταστροφή, εάν κάποιοι παραγωγοί έχασαν τη σταφίδα τους τούς πετάμε στην άκρη” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερωνυμάκης.

“Πρέπει να αναδεικνύονται προβλήματα για να μπαίνουν σε μία σωστή κατεύθυνση” πρόσθεσε ο πρόεδρος Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, που μίλησε επίσης για την σπουδαιότητα του να υπάρξει “ένα ενιαίο όνομα σε όλη την Κρήτη” και όχι να είμαστε “σκορποχώρι”, σε σχέση με τον κρητικό “χρυσό”. Μία ετικέτα, ένα Brand name για το κρητικό ελαιόλαδο, θα του δώσει την κατάλληλη ώθηση για “να φύγει μπροστά” και να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές.

Εν τω μεταξύ, στασιμότητα επικρατεί στην πρόταση της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης για τη διάθεση σταφίδας στα σχολεία, τα νοσοκομεία, και ένοπλες δυνάμεις.

Εξ αυτού του λόγου θα επιδιωχθεί συνάντηση (και) με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Πρίαμου Ιερωνυμάκη:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ