Αρκαλοχώρι: Στεγαστική συνδρομή για το σύνολο των κτηρίων ανά ιδιοκτήτη

Αρκαλοχώρι: Στεγαστική συνδρομή για το σύνολο των κτηρίων ανά ιδιοκτήτη

Τί διευκρινίζει το Υπουργείο Υποδομών

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες που καταγράφηκαν σε σχέση με την δυνατότητα χορήγησης στεγαστικής συνδρομής στους πληγέντες από το σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, για το σύνολο των ιδιοκτησιών τους,  το Υπουργείο Υποδομών διευκρινίζει ότι έχει ήδη επεξεργαστεί σχέδιο ΚΥΑ, που είναι σε στάδιο δημοσίευσης.

Η τροποποιημένη ΚΥΑ, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην περίπτωση αποκατάστασης πληγέντων από σεισμό, αποσαφηνίζει ξεκάθαρα τη δυνατότητα χορήγησης στεγαστικής συνδρομής έως και 150 τ.μ. για το σύνολο των κτηρίων ανά ιδιοκτήτη.

΄Όπως τονίζεται μάλιστα: "Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται κάθε στιγμή, δίπλα στον πολίτη, που έχει πληγεί, με λύσεις που διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητά του". 

Υπενθυμίζεται ότι και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης έθετε το θέμα και σε επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς αναφέροντας χαρακτηριστικά: "προέκυψαν εύλογες ανησυχίες για το αν οι σεισμόπληκτοι της περιοχής μας έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν για πρώτη αρωγή το σύνολο των κτισμάτων που  έχουν στην κατοχή τους στο Ε9 και έχουν υποστεί ζημιές ή αν θα πρέπει να επιλέξουν μόνο ένα ακίνητο σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ. Ο προβληματισμός προκύπτει από το γεγονός ότι στην πλατφόρμα είναι διαθέσιμο το σύνολο των ακινήτων των πληγέντων και ως εκ τούτου απαιτείται να διευκρινιστεί αν οι πληγέντες κάτοικοι της περιοχής μας δικαιούνται την πρώτη αρωγή μόνο για ένα ακίνητο ή για το σύνολο των κτισμάτων στις πληγείσες περιοχές". 

 

Δείτε επίσης:

Άτοκο δάνειο οι αποζημιώσεις για δεύτερη ιδιοκτησία

Σεισμός: Οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για τις αποζημιώσεις και οι συστάσεις

Την επίλυση προβλημάτων που καταγράφονται στο arogi.gov.gr, ζητά ο Μ. Φραγκάκης

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ