Σεισμός: Οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για τις αποζημιώσεις και οι συστάσεις

Σεισμός: Οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για τις αποζημιώσεις και οι συστάσεις

Τι λέει στο Livetalks ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και φοροτεχνικός, Παύλος Μπαριτάκης, με αφορμή τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο arogi.gov.gr

Να μην βιαστούν να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις, καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και φοροτεχνικός, Παύλος Μπαριτάκης. 
Με αφορμή τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο arogi.gov.gr, ο κ. Μπαριτάκης, μιλώντας στο Livetalks και τον Κώστα Μπογδανίδη υπογράμμισε ότι είναι αρκετά τα ζητήματα που χρήζουν διευκρινίσεων, ενώ παραδέχτηκε πως είναι αρκετά περίπλοκη και η γραφειοκρατική διαδικασία. 

Υπενθυμίζεται πως το κυριότερο ζήτημα που απασχολεί τους πληγέντες παραμένει το ότι τα ΦΕΚ βάσει των οποίων εντάχθηκαν οι σεισμόπληκτες περιοχές στο καθεστώς της έκτακτης ανάγκης δεν έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr, με αποτέλεσμα πολλά χωριά να έχουν μείνει έξω από το καθεστώς των αποζημιώσεων.

Πέρα από αυτό όμως, όπως επεσήμανε ο κ. Μπαριτάκης, στην παρούσα φάση εάν επιχειρήσει κάποιος να καταθέσει αιτήσεις για τρία κτίσματα που μπορεί να έχει στη διάθεσή του, το σύστημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα τα δεχτεί κανονικά, και την αποζημίωση που θα εγκρίνει θα την εμφανίζει ως στεγαστική αποζημίωση. Αυτό όμως δεν ισχύει, όπως εξηγεί ο κ. Μπαριτάκης, ακριβώς επειδή με βάση το ΦΕΚ το οποίο έχει εκδοθεί δίδεται στεγαστική αποζημίωση μόνο για ένα ακίνητο και τα υπόλοιπα χρήματα θεωρούνται άτοκο δάνειο.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για το θέμα της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ. 

Ακούστε τα όσα είπε ο κ. Μπαριτάκης στο Livetalks

 

Μπαριτάκης Παύλος
Δείτε επίσης:

Την επίλυση προβλημάτων που καταγράφονται στο arogi.gov.gr, ζητά ο Μ. Φραγκάκης

Άτοκο δάνειο οι αποζημιώσεις για δεύτερη ιδιοκτησία

Άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ