Αρνητικά τα πρώτα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου

Αρνητικά τα πρώτα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα τρίτο τεστ που διενεργήθηκε από τον ΕΟΔΥ στα μέλη του Mein Schiff 6

Αρνητικά είναι τα πρώτα επαναληπτικά αποτελέσματα στον έλεγχο για τον κορωνοϊό που έγινε στους 12 εργαζόμενους στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 που κατέπλευσε στις 5:00 στο λιμάνι του Πειραιά (Δείτε ΕΔΩ)

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σε νέο έλεγχο που έγινε και στους 12 εργαζόμενους του κρουαζιερόπλοιου βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό, γεγονός για το οποίο σας είχε ενημερώσει το Cretalive, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ενώ αρχικά είχαν βρεθεί οριακά θετικά στον έλεγχο που είχε προηγηθεί από ιδιωτικό εργαστήριο.

Τη Δευτέρα η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσε ότι τα πρώτα έξι τεστ βγήκαν αρνητικά στον επαναληπτικό έλεγχο και την Τρίτη, όπως φαίνεται, βγήκαν αρνητικά και τα άλλα έξι.

Παρόλα έγινε επαναληπτικός έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε στο πλοίο με βάση τη διαδικασία, με τα αποτέλέσματα να αναμένονται μέσα στη μέρα.

Ουσιαστικά πρόκειται για το τρίτο τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος που αρχικά είχαν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό από μοριακό έλεγχο στον οποίο είχαν υποβληθεί στην Κρήτη. Ο έλεγχος είχε γίνει σε εργαστήριο με το οποίο ήταν συμβεβλημένη η ναυτιλιακή εταιρεία που ανήκει το πλοίο.

Υπενθυμίζεται πως οι επικεφαλής του πλοίου ενημέρωσαν χθες τον ΕΟΔΥ για την ύπαρξη των θετικών αποτελεσμάτων όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι επιστήμονες του Οργανισμού εκτίμησαν ότι έπρεπε να επαναληφθούν τα τεστ καθώς μπορεί να ήταν ψευδώς θετικά δεδομένου ότι ήταν πολύ χαμηλό το ιικό φορτίο το οποίο ανιχνεύθηκε στα δείγματα. Στη συνέχεια η εταιρεία επανέλαβε τα τεστ εν πλω τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά.

Σημειώνεται πως επειδή έγινε λάθος στα τεστ για τον κορωνοϊό στο σημείο δεν έφτασαν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

 

 

"Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία και μετά από επανέλεγχο, όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά και ενδέχεται να πρόκειται για λάθος στο εργαστήριο στο Ηράκλειο", ανέφερε την ίδια στο δελτίο της η ΕΡΤ.

 

Την ίδια ώρα πάντως το mega μετέδωσε πως στον ΕΟΔΥ, εκτιμούν, ότι δεν πρέπει να υπάρχει διασπορά του ιού στους επιβάτες του πλοίου, καθώς, επιβιβάστηκαν την Κυριακή και την Δευτέρα έγινε γνωστό ότι υπάρχουν κρούσματα μεταξύ των μελών του πληρώματος.

 

Αντιθέτως, προβληματισμός υπάρχει για τους προηγούμενους ταξιδιώτες, οι οποίοι, βρίσκονταν μέρες στο πλοίο, και μεταξύ άλλων κυκλοφόρησαν σε Κρήτη και Κέρκυρα.

 

 

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ