Αρνητικά τα rapid tests στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς των Χανίων

Αρνητικά τα rapid tests στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς των Χανίων

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα Χανιά προέρχονται από την βόρεια Ελλάδα, που αποτέλεσε εστία κορωνοϊού -και συνεχίζει σε μικρότερους αριθμούς να αποτελεί- υπάρχει ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα για μεταφορά του κορωνοϊού.

 

Στο πλαίσιο αυτό, από την Διεύθυνση Α’θμιας Εκπαίδευσης Χανίων διενεργήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου τεστ σε όσους εκπαιδευτικούς προσήλθαν στο ΙΚΑ στη λεωφόρο Σούδας.

Τα τεστ έγιναν σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες υγείας του ΕΟΔΥ Χανίων αφορούσαν μόνο τους/τις εκπαιδευτικούς που μετακινήθηκαν σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο (το τεστ ήταν προαιρετικό).

Όπως είπε στο Parakritika.gr ο συντονιστής ιατρός των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στα Χανιά, Στέφανος Ντουκάκης, όλα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που έχει στη διάθεσή του είναι αρνητικά, προσθέτονας ότι η προσέλευση δασκάλων και νηπιαγωγών ήταν αθρόα στο ΙΚΑ και διενεργήθηκαν πάνω από 200 τεστ.

Υπεθύμισε δε ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για να κάνουν τεστ δωρεάν στην πλατφόρμα edu.gov.gr.

Από πλευράς της, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α’θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Πόπη Κασσωτάκη, είπε πως την εβδομάδα που πέρασε έγινε, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, η επεξεργασία των στοιχείων για κάθε σχολείο ξεχωριστά.

“Εχουμε στη διάθεσή μας μία βάση δεδομένων για τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου που έχουν κάνει τεστ. Γίνεται συστηματική δουλειά με τον κ. Μανώλη Αγγελάκη, που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο κομμάτι στην Διεύθυνση, ώστε να γνωρίζουμε τι στοιχεία έχουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τον κ. Ντουκάκη, καθώς και με όλους τους Διευθυντές των σχολείων και τον ΣΕΠΕ είναι στενή και αποδοτική”, πρόσθεσε η κα Κασσωτάκη.

Καλεί δε όλους τους εκπαιδευτικούς, και ειδικά τους αναπληρωτές, που δεν έχουν κάνει τεστ, να δηλώσουν συμμετοχή και να το κάνουν, ώστε, από να υπάρχει μία συνολική εικόνα και να μην εντείνεται η ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα, που συναναστρέφεται καθημερινά με δεκάδες παιδιά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ