Στον εισαγγελέα οι δύο αλλοδαποί για την εξαφάνιση της Μάγιας

Στον εισαγγελέα οι δύο αλλοδαποί για την εξαφάνιση της Μάγιας

Στα δικαστήρια και η οικογένεια της 17χρονης - Θα κάνουν δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας

Ενώπιον του εισαγγελέα Υπηρεσίας Ηρακλείου οδηγήθηκαν ο 38χρονος Σλοβάκος με τον οποίο η 17χρονη Μάγια φέρεται να διατηρούσε σχέση αλλά και ο Νορβηγός στον οποίο ανήκει η έκταση με τα καταλύματα όπου είχε βρει καταφύγιο η 17χρονη Μάγια.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των δύο έχει σχηματιστεί δικογραφία περί αρπαγής ανηλίκου με το άρθρο 324, υπό την μορφή δηλαδή της διευκόλυνσης της διαφυγής ανηλίκου. Ουσιαστικά κατηγορούνται ότι βοήθησαν την ανήλικη να φύγει από το σπίτι της.

Στα δικαστήρια αναμένεται να βρεθούν και οι γονείς της 17χρονης, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους κ. Φραγκίσκο Λαμπρινό, και θα κάνουν δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας (δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής) 

Ο Νορβηγός  φέρεται να υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν είχε αντιληφθεί όλη αυτή την κινητοποίηση περί της εξαφάνισης της Μάγιας ενώ υποστηρίζει ακόμα ότι δεν είχε ιδέα ότι είναι ανήλικη.

Ο 38χρονος Σλοβάκος από την άλλη υποστηρίζει ότι με την Μάγια είναι ζευγάρι εδώ και περίπου ένα χρόνο. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν την προέτρεψε να φύγει από το σπίτι της αλλά ισχυρίζεται ότι το κορίτσι πήγε και τον βρήκε με δική της πρωτοβουλία την οποία και σεβάστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πατέρα της ανήλικης Γιώργος Παπαδόπουλος δήλωσε την Παρασκευή, λίγο μετά τον εντοπισμό της κόρης του: 

 "Προφανώς, θα κινηθούν ο,τι διαδικασίες προβλέπονται από τον νόμο" σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος, που δεν ήταν σε θέση ωστόσο να απαντήσει εάν θα κινηθεί νομικά εναντίον του. "Εάν αυτός ο άνθρωπος πρέπει να διωχθεί ποινικά, θα γίνει αυτό το πράγμα. Εάν έχουν γίνει αξιόποινες ενέργειες, προφανώς και θα γίνουν οι ανάλογες ενέργειες κι εκ μέρους μας, για να προστατεύσουμε την κόρη μας" αρκέστηκε να πει. 

Το "ευχαριστώ" της οικογένειας

Σε ευχαριστήρια ανακοίνωσή τους, οι γονείς, που πλέον σφίγγουν στην αγκαλιά τους την κόρη τους, αναφέρουν:

"θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσους βοήθησαν στην ανεύρεση της Μάγιας. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου για την άμεση επικοινωνία μαζί μας αλλά και τις ενέργειες που έκανε. Ευχαριστώ τον ιδιωτικό ερευνητή Βαγγέλη Κοκολογιάννη για την πολύτιμη προσφορά του. Τα ΜΜΕ που με σοβαρότητα κάλυψαν το ζήτημα. Την κ. Πέγκυ Αποστολάκη για τον σχεδιασμό της έγχρωμης αφίσας. Τις επιχειρήσεις SpGraphics και Vision Group για τις αφίσες που εκτυπώσανε. Το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης - Σαντορίνης για την έμπρακτή του αλληλεγγύη. Τους γνωστούς και άγνωστους που μας έστειλαν κρίσιμες πληροφορίες. Τον λαό της Κρήτης και κυρίως του Ηρακλείου για την ανιδιοτελή στήριξή του. Σε προσωπικό επίπεδο, ο αγώνας που κάναμε ως οικογένεια δεν θα ήταν ο ίδιος αν δεν είχαμε τις οικογένειες που φρόντισαν τον γιο μας σαν δικό τους παιδί αυτές τι μέρες. Πάνω απ’ όλα όμως η δοκιμασία αυτή απέδειξε ότι η αληθινή φιλία είναι ανεκτίμητη αξία. Φίλοι, σας αγαπάμε πραγματικά". 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ