"Άρωμα" Χριστουγέννων στο κέντρο του Ηρακλείου!

"Άρωμα" Χριστουγέννων στο κέντρο του Ηρακλείου!

Μια βόλτα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο - Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Για ακόμη μια χρονιά η πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου έβαλε τα γιορτινά της και φιλοξενεί το εορταστικό χριστουγεννιάτικο χωριό, ή αλλιώς Το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο!

Στις 7:30 το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η λιτή - λόγω της πανδημίας - τελετή στη διάρκεια της οποίας φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από τον δήμαρχος Ηρακλείου και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

φωταγώγηση δέντρου

Δείτε βίντεο από το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο:

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Ηράκλειο

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Φιλαρμονική του Δήμου σε χριστουγεννιάτικους σκοπούς και εν συνεχεία ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , παρουσία Αντιδημάρχων και μελών της Δημοτικής Αρχής, έδωσε το σήμα για την καθιερωμένη αντίστροφη μέτρηση μέχρι να ανάψει το Δέντρο, εν μέσω πυροτεχνημάτων και υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου. 

φωταγώγηση δέντρου

Στο σύντομο μήνυμα του ο Δήμαρχος τόνισε: «Επιστρέφουμε φέτος στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο στην Πλατεία Ελευθερίας, το οποίο είναι ανανεωμένο και περιμένει μικρούς και μεγάλους  να μπουν στο κλίμα των εορτών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

φωταγώγηση δέντρου

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ, τόσο με το Κάστρο, όσο με τον γενικότερο στολισμό, φρόντισαν για να δημιουργηθεί η κατάλληλη χριστουγεννιάτική  ατμόσφαιρα στην πόλη, η οποία ελπίζουμε ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της διάθεσης των δημοτών και στην τόνωση της τοπικής αγοράς. 

φωταγώγηση δέντρου

Ειδικά φέτος, οφείλουμε να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με τους δικούς μας ανθρώπους.

φωταγώγηση δέντρου

Για αυτό το λόγο είμαστε σε συνεννόηση με την 7η ΥΠΕ προκειμένου να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο. Ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων, αποτελούν δείγμα αλληλεγγύης. Και  τις φετινές γιορτές χρειαζόμαστε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, ίσως περισσότερο από ποτέ. Χρόνια πολλά σε όλους». 

φωταγώγηση δέντρου

Ειδικά φέτος, τη διαμόρφωση και τον διάκοσμο του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου,  εκτός από την ομάδα της ΔΗΚΕΗ, ανέλαβε το Αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργη Πετράκη σε συνεργασία με τον εικαστικό Μανόλη Αποστολάκη. 

φωταγώγηση δέντρου

Το Κάστρο περιλαμβάνει ψυχαγωγικές και εμπορικές δραστηριότητες και θα λειτουργήσει από τις 3 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 6 Ιανουαρίου 2022. 

φωταγώγηση δέντρου

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπονται από τις αρμόδιες αρχές, τα οποία θα προσαρμοστούν εφόσον υπάρξει ανάλογη ανάγκη. 

Διαβάστε επίσης:

Όλα έτοιμα για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ