Αστυνομικοί Ηρακλείου: Οι περιπολίες κόβονται λόγω... Covid

Αστυνομικοί Ηρακλείου: Οι περιπολίες κόβονται λόγω... Covid

Στα "κάγκελα" και οι αστυνομικοί για τους ελέγχους στο αεροδρόμιο

Ρόλο υγειονομικών αναλαμβάνουν και οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα του αεροδρομίου Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" καθώς όπως καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, η κοινή Υπουργική Απόφαση που όριζε ότι τους ελέτψχους στα αεροδρόμια και τους δειγματοληπτικά τεστ θα γίνονταν από στελέχη του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ήρθη ως δια μαγείας, με μία προφορική εντολή! 

"Οι δειγματοληπτικοί υγειονομικοί έλεγχοι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν.Καζαντζάκης (όπως και άλλα περιφερειακά αεροδρόμια) ως δια μαγείας αντί να γίνονται από υγειονομικούς, γίνονται από αστυνομικούς που έρχονται σε άμεση επαφή με τους τουρίστες χωρίς καν να έχουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας" υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πικράκης, μιλώντας στο Livetalks.

Ο ίδιος εξηγεί ότι σε καθε βάρδια απασχολούνται 5 με 6 αστυνομικοί του Α.Τ. Αερολιμένα ενώ όταν τα πράγματα...ζορίζουν επιστρατεύεται ακόμα και ο διοικητής! Συνέπεια αυτού, είναι να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις κατεξοχήν αρμοδιότητες τους, που είναι - μεταξύ άλλων - η σύλληψη λαθροδιακινητών, οι κλοπές και ο διαβατηριακός έλεγχος για τις εκτός Σέγκεν πτήσεις. 

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Πικράκης εξηγεί την...αλυσίδα των "κακών". Για να ενισχυθεί το τμήμα του αεροδρομίου, μετακινούνται αστυνομικοί από την Αστυνομική Διεύθυνση και αλλού, με αποτέλεσμα να κόβονται οι περιπολίες. 

Ακούστε το απόσπασμα:

 

"Η έλλειψη αστυνόμευσης προκαλείται από τα πάρεργα που κατά καιρούς φορτώνουν στην Ελληνική Αστυνομία", τονίζει και συνεχίζει "να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας, την πάταξη δηλαδή του κοινού εγκλήματος. Δουλειά μας είναι να πιάνουμε τον κακό και να τον οδηγούμε στη δικαιοσύνη, αυτή είναι η δουλειά μας, ο,τιδήποτε άλλο δεν είναι δουλειά μας". 

"Ο κόσμος έχει δίκιο να φωνάζει ότι δεν βλέπει περιπολίες στη γειτονιά του, ότι γίνονται διαρρήξεις. Για να στείλουμε άτομα στο αεροδρόμιο, κόβουμε από τις περιπολίες, αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος. Κόβονται περιπολίες για να κάνουν οι αστυνομικοί τους υγειονομικούς ελέγχους".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ