Αθωώθηκε για τον εμπρησμό του οινοποιείου του…πέντε χρόνια μετά!

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει η συνήγορός του σε γραπτή της δήλωση

Πέντε χρόνια μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του οινοποιείου - ρακοκάζανου του στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου κι αφού ο ιδιοκτήτης του, Ζαχαρίας Γεωργιλαδάκης, κατηγορήθηκε ότι εκείνος προκάλεσε τον εμπρησμό του, ήλθε η δικαίωση του μέσω δικαστικής απόφασης, που δικαιώνει ηθικά τον επιχειρηματία και βάζει τέλος στην μεγάλη δικαστική περιπέτεια που πέρασε!

Ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου, κατηγορήθηκε για εμπρησμό και έκρηξη με κοινό κίνδυνο κατά ξένων πραγμάτων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο ακροατήριο του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου 5 χρόνια μετά το τυχαίο, όπως αποδείχθηκε περιστατικό.

Το δικαστήριο έγινε πριν από λίγες ημέρες και παρά  την εξαντλητική έρευνα της Πυροσβεστικής Ηρακλείου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο, οι «ασθενείς» ενδείξεις ενοχής που προβλήθηκαν από την Πυροσβεστική,  αποδυναμώθηκαν πλήρως, ενώ συνάμα αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι επρόκειτο για ένα τυχαίο γεγονός, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να κηρυχθεί αθώος μετά από πρόταση του κ. Εισαγγελέως και τη σύμφωνη γνώμη των Προέδρων.

Ο ιδιοκτήτης δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος και δικαιωμένος παρά την πολύχρονη ταλαιπωρία του.

Η δικηγόρος Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη, η οποία χειρίστηκε εξ αρχής την υπόθεση, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την αθώωση του εντολέα της, κάνοντας λόγο για δικαίωση.

Η έτερη συνήγορος του, Ελένη Σαμαριτάκη, σε γραπτή της δήλωση  έκανε λόγο για μια «γενναία απόφαση» του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, καθώς «πέραν της πασιφανούς αθωότητας του εντολέα μου, αποδείχθηκε ότι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης αδιαφορούν για το ποιος φέρεται ως κατηγορούμενος ή ποιος υποστηρίζει την κατηγορία, αλλά εξετάζουν και αξιολογούν τα αποδεικτικά στοιχεία και με βάση αυτά αποδίδουν δικαιοσύνη».

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε τη Μεσαρά - Μεγάλη φωτιά σε ρακοκάζανο

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ