Άτυπη παράταση μέχρι τον Οκτώβριο για τις κατεδαφίσεις στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας

Newsroom
Newsroom

Aναμονή για χρηματοδοτήσεις

Οι πιέσεις έφεραν αποτέλεσμα για το ζήτημα των κατεδαφίσεων στο παραλιακό μέτωπο έληξε προς στιγμήν. Η ανακοίνωση ήρθε χθες από πλευράς Δημάρχου Ιεράπετρας και σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Μανώλης Φραγκούλης έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το τι συμφωνήθηκε σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας χθες δόθηκε προφορική δέσμευση για άτυπη παράταση της διαδικασίας έως τα τέλη Οκτώβρη με την αντίστοιχη δέσμευση πως τότε οι καταστηματάρχες θα απομακρύνουν μόνοι τους τις κατασκευές ώστε να υπάρξει η εξομοίωση χερσαίας ζώνης με ζώνη λιμένα που είναι και η απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να εγκριθεί η μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας.

Ο κ. Φραγκούλης τόνισε πως για να έρθει αυτή η εξέλιξη χρησιμοποιήθηκε κάθε διαθέσιμο μέσο και ευχαρίστησε για την προσπάθειά τους τόσο τον κόσμο της περιοχής που διεκδίκησε μαζικά να μην προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις, τους δύο βουλευτές του νομού, τους περιφερειακούς συμβούλους και προσωπικά τον Νίκο Τζουμάκα που με τη διπλή του ιδιότητα ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αστυνομικού έπαιξε σημαντικό ρόλο, αλλά και τον εργολάβο που είχε αναλάβει τις κατεδαφίσεις και έδειξε πνεύμα συνεννόησης και καλής θέλησης.

Πλέον από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια ώστε οι εξελίξεις να έχουν προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο έως τον Οκτώβριο και κυρίως να υπάρχουν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις ώστε να προχωρήσει η ανάπλαση. Ο κ. Φραγκούλης ανέφερε πως τα 9 εκατ. ευρώ πιθανότατα θα έρθουν από δύο πηγές με τη μια να είναι το Υπουργείο Οικονομικών εκεί όπου θα βρεθεί ο ίδιος εντός της εβδομάδας για μια συνάντηση με Υπουργό Κ. Χατζηδάκη.

 

Δείτε επίσης:

Στο "πόδι" η Ιεράπετρα για τις κατεδαφίσεις στο παραλιακό μέτωπο - Φωτογραφίες

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Πηγή: radiolasithi.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ