Ηλιούπολη: Τρία χρόνια ζουν με το «μαρτύριο της σταγόνας» - Η απάντηση της ΔΕΥΑΗ

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Ξαναρχίζει το έργο αντικατάστασης του δικτύου αγωγών - Πότε ολοκληρώνεται

Με το… μαρτύριο της σταγόνας ζουν επί σχεδόν τρία χρόνια, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, στην οδό Ελευσίνας, στην ευρύτερη περιοχή της Ηλιούπολης, στα νότια προάστια του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργο Βουρεξάκη οι πολίτες υφίστανται αυτή την ταλαιπωρία διότι το 2021 ο εργολάβος εγκατέλειψε το μεγάλο έργο της Ηλιούπολης. «Από τα 42 χιλιόμετρα του συνολικού έργου πραγματοποίησαν μόνο το 30%, δηλαδή περίπου 12 χλμ. και αποχώρησαν από το έργο. Ο εργολάβος είχε έρθει τότε με πολύ μεγάλη έκπτωση της τάξης του 54% με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υλοποιηθεί το έργο με τόσο μεγάλη έκπτωση. Εν τω μεταξύ προέκυψαν και οι αυξήσεις λόγω της πανδημίας που καθιστούσαν επίσης δύσκολο να εκτελεστεί το έργο. Πλέον βρήκαμε συμπληρωματική πίστωση και το ξαναρχίζουμε» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Cretalive ο ίδιος.

Επίσης τόνισε ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα προβληματική περιοχή με την έννοια ότι εκεί υπάρχει ένα αρκετά πεπαλαιωμένο δίκτυο με αγωγούς που παρουσιάζουν διαρκώς προβλήματα.

Όμως «κάναμε διαγωνισμό και εντός των ημερών θα εγκατασταθεί ο νέος εργολάβος για τα υπόλοιπα 30 χλμ. του έργου που άφησε ημιτελές ο πρώτος εργολάβος. Η σύμβαση προβλέπει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου 18 μήνες».

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ο ίδιος ότι θα παρακολουθήσει το θέμα που απασχολεί τους πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι το Cretalive έλαβε επιστολή αναγνώστη στην οποία επισημαίνεται ότι: «Για πολλοστή φορά η οδός (σ.σ. Ελευσίνας, πάνω από την οδό Εθνομαρτύρων) είναι χωρίς νερό από την Παρασκευή. Έχουμε εξαντλήσει τα αποθέματα στα ντεπόζιτα μας και σήμερα Κυριακη πλέον χρησιμοποιούμε όλοι εμφιαλωμένο νερό για βασικές μας ανάγκες.

Στη γειτονιά όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν οικογένεια με μικρά παιδιά , ηλικιωμένοι και εμείς συγκεκριμένα στο σπίτι έχουμε δυο αρρώστους ανθρώπους με αποτέλεσμα να έχει εξαντληθεί η αντοχή και η υπομονή μας με το θέμα του νερού».

 

Δείτε επίσης:

"Τρίτη ημέρα χωρίς νερό, για πολλοστή φορά"

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ