Αξέχαστη εμπειρία το Erasmus στην Κρήτη

Newsroom
Newsroom

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο υποδέχτηκε και φιλοξένησε τους συνεργάτες του στο πρόγραμμα Erasmus

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου υποδέχτηκε και φιλοξένησε τους συνεργάτες του στο πρόγραμμα Erasmus "Hand in hand with the games from the past to the future".

Aπο τις 17-23 Σεπτεμβρίου μέσα σε ένα πανηγύρι χαράς και γιορτής κατάφεραν να ολοκληρώσουν από κοινού τους στόχους που είχαν θέσει για την συγκεκριμένη κινητικότητα.  Οι συνεργάτες του 10ου Δημοτικού από την Τουρκία, Ρουμανία και Βόρεια Μακεδονία αφού παρακολούθησαν το φεστιβάλ ελληνικών παραδοσιακών παιχνιδιών που οργανώθηκε στην αυλή του σχολείου,  με τη σειρά τους δίδαξαν στους μαθητές παραδοσιακά παιχνίδια της πατρίδας τους.

10ο δημοτικό

Στη διάρκεια της εβδομάδας κινητικότητας οι εκπαιδευτικοί των συνεργαζόμενων σχολείων είχαν ευκαιρία για αλληλεπίδραση και ανταλλαγή πρακτικών σε θέματα εκπαίδευσης και καινοτόμες μεθόδους.

Οι μαθητές βελτίωσαν τις γλωσσικές του δεξιότητες στα αγγλικά μια που παρουσίασαν τα παραδοσιακά παιχνίδια της χώρας τους τέλος συνομίλησαν και έπαιξαν μαζί τους.

erasmus

Μετά τη λήξη των μαθημάτων περιηγήθηκαν στην Κνωσό, στο Μουσείο Ηρακλείου στο μουσείο Νίκου Καζαντζάκη ,σε τοπικό οινοποιείο και τέλος με βιωματικό τρόπο συμμετείχαν σε σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού με θέμα τον παραδοσιακό γάμο.

Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν για τους φιλοξενούμενους μοναδικές εμπειρίες με τοπικό χρώμα ενώ για όλους τους εκπαιδευτικούς  του 10ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου ένας ακόμη τρόπος για τους κάνουν να αισθανθούν “σαν στο σπίτι τους”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ