Αυγενάκης για τις εκδηλώσεις μνήμης στο Ηράκλειο

Αυγενάκης για τις εκδηλώσεις μνήμης στο Ηράκλειο

Δήλωση Υφυπουργού Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται στον Νομό Ηρακλείου:

«Παρά την κρισιμότητα της πανδημίας, ολόκληρη η Κρήτη και ο νομός Ηρακλείου τιμούν και φέτος τη μνήμη των ζήτω πω μας στους αγώνες για την υπεράσπιση του Δικαίου και της Ελευθερίας.

 Με αίσθημα συγκίνησης, αποτίουμε φόρο τιμής μνήμης αλλά πρωτίστως τηρώντας στο ακέραιο όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας. 

Στον Σάρχο Μαλεβιζίου τιμούμε σήμερα τη μνήμη των 35 Εθνομαρτύρων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του 1944. 

Στα Ανώγεια, μνημονεύουμε το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων και την αυτοθυσία των Ηρωών, που συμπληρώνονται φέτος 76 χρόνια. 

Τιμούμε τη μνήμη των εκτελεσθέντων στα Σκούρβουλα από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής και τους 25 εκτελεσθέντες στη Γέργερη και τη Νύβριτο.

Τιμούμε βεβαίως και τους 27 μαχητές της Ελευθερίας, Σοκαριανούς.

Οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης δεν έχουν μόνο ιστορικό και συμβολικό χαρακτήρα. Στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουμε τις τουρκικές παρανομίες στην Ανατολική Μεσόγειο, ότι η Κρήτη, η Ελλάδα δεν ξεχνά την ιστορία της, δεν εκβιάζεται και δεν εκφοβίζεται από προκλητικές ενέργειες. 

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν δεν μας στερούν το χρέος μας να θυμόμαστε και να τιμούμε». 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ