Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία!

Έλεγχοι για τις θέσεις στάθμευσης, αλλά και πρόστιμα και σφράγισμα καταστημάτων

Του Αντώνη Παντινάκη

Αλλάζει τακτική η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου, αποφασίζοντας να αυστηροποιησει και να εντατικοποιησει τους ελέγχους της, σε δύο μάλιστα πεδία...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, για την Υπηρεσία προκύπτουν ένα αστυνομικά δεδομένα: Από μεθαύριο Δευτέρα προστίθεται στις υποχρεώσεις και στην αρμοδιότητα της ο έλεγχος και η περιφρούρηση των θέσεων στάθμευσης που παραχωρήθηκαν στους κατοίκους του κέντρου.

Οι πρώτες θέσεις που παραχωρήθηκαν είναι περισσότερες από 300. Οι σημάνσεις μπήκαν κανονικά, όπως και οι πινακίδες.

αμάξι

Μέχρι την εβδομάδα που αφήνουμε πίσω μας, το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας άφηνε ένα ενημερωτικό σημείωμα στο παρμπρίζ των απειθαρχων οδηγών  και δεν βεβαιώνονταν παραβάσεις.

Από τις 15 Ιουνίου όμως όσες και όσοι δεν συμμορφώνονται με τα νέα δεδομένα, θα τιμωρούνται.

"Είμαστε υποχρεωμένοι να περιφρουρήσουμε αυτές τις θέσεις, γιατί εάν τις αφήσουμε στην τύχη τους κάνεις από τους κατοίκους του κέντρου δεν θα μπορεί να τύχει αυτής της προνομιακής μεταχείρισης - διότι πράγματι οι κάτοικοι του κέντρου έχουν αδικηθεί, με όλα τα έργα και τις πλακοστρώσεις" είπε στο Cretalive ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακος.

αμάξι

Πρόστιμα και σφράγισμα καταστημάτων 

Επιπλέον, στην χθεσινή Εκτελεστική Επιτροπή ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινος, απευθυνόμενος στον Πολιτικό Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνο Παττακο, έδωσε εντολή οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση διάδοσης του κορωνοιου να μην είναι πλέον συμβουλευτικού χαρακτήρα, σε αυτή την τέταρτη πλέον φάση ανοίγματος των καταστημάτων.

Από σήμερα δηλαδή κοινά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της  ΕΛ.ΑΣ θα θα κάνουν περιπολίες και θα "κόβουν" πρόστιμα όπου χρειάζεται. 

Ο πέλεκυς για τους παραβάτες θα ξεκινά από τα 2.000 ευρώ, ενώ θα υπάρχει και σφράγισμα των καταστημάτων για 15 ημέρες.

"Το ποσό των 2.000 ευρώ είναι σχετικό, καθόσον εξαρτάται από την έκταση του καταστήματος" εξηγεί ο κ. Παττακος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής δεν ήταν να ξεκινήσει με πρόστιμα, μετά τα προβλήματα και την (οικονομική) ζημιά που έχουν υποστεί οι περισσότεροι άνθρωποι από την πανδημία.

"Καθημερινά όμως βλέπουμε ότι αυξάνονται επικίνδυνα  τα περιστατικά συνωστισμού, για να δημιουργήσουν πρόβλημα μεταδοτικότητας στη δημόσια Υγεία" κατέληξε ο κ. Παττακος. 

 

(Κεντρική φωτογραφία: Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ")

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ