Βαρδάκης: «Να αποδοθεί η χρήση, εκμετάλλευση και διαχείριση της ζώνης της περιοχής Λινοπεραμάτων στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαλεβιζίου»

Κοινοβουλευτική Αναφορά για την παραχώρηση της ζώνης Λινοπεραμάτων στο ΔΛΤ Μαλεβιζίου

Σε κατάθεση αναφοράς της επιστολής του Δημάρχου Μαλεβιζίου, προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας, με αίτημα την απόδοση χρήσης, εκμετάλλευσης και διαχείρισης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης της περιοχής Λινοπεραμάτων στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαλεβιζίου, προχώρησαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, μετά την δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να εξαιρεθεί η ζώνη Λινοπεραμάτων από την σύμβαση υπό-παραχώρησης του Λιμένα Ηρακλείου, αιτείται την απόδοση χρήσης, εκμετάλλευσης και διαχείρισης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης της περιοχής, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαλεβιζίου, θέση η οποία έχει εκφραστεί και μέσα από το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ.αποφ.27/2021).

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμαρχος ζητά να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, σε εφαρμογή των διατάξεων του ν.2738/1999 και συγκεκριμένα του άρθρου 28 «Δημοτικά και Νομαρχιακά Λιμενικά Ταμεία και Γραφεία Ναυτιλίας», με την οποία να ανακαθορίζονται: η γεωγραφική περιοχή ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου με συμπερίληψη της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης περιοχής Λινοπεραμάτων οι αντίστοιχοι πόροι, οι οποίοι αποτελούν ειδικά έσοδα, για τη διενέργεια κάθε αναγκαίας παρέμβασης στους λιμένες ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου και των γύρω χερσαίων περιοχών που συνδέονται με αυτούς κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την άσκηση διοίκησης και διαχείρισης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαλεβιζίου (κατ’ εφαρμογή και του ΦΕΚ Α’ 149/5-7-2001).

«Μετά την δέσμευσή του κατά την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης μας τον Ιούνιο του ’21, να εξαιρεθεί η ζώνη της περιοχής Λινοπεραμάτων από την παραχώρηση του Λιμένα Ηρακλείου, θα πρέπει να αποδώσει και τη χρήση της, προς όφελος του Δήμου. Καλούμε τον  αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει την επιστολή του Δημάρχου Μαλεβιζίου και να μας ενημερώσει  αν προτίθεται να ικανοποιήσει το παραπάνω αίτημα.», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης με την κατάθεση της κοινοβουλευτικής αναφοράς.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ