Βαθιά η θλίψη για την απώλεια του Νικόλα Κακατσάκη

Βαθιά η θλίψη για την απώλεια του Νικόλα Κακατσάκη

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η συγγραφέας Νίκη Τρουλλινού

Πρόωρα, σε ηλικία 51 ετών, "έφυγε" από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο Χανίων όπου και νοσηλευόταν ο Χανιώτης αρχιτέκτονας και συγγραφέας Νικόλας Κακατσάκης, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην τέχνη και τα γράμματα. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίηση η θεία του, η συγγραφέας Νίκη Τρουλλινού, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρθηκε με συγκίνηση στην απώλεια του αγαπημένου της προσώπου, παραθέτοντας και κάποια από τα ποιήματά του.

Η Νίκη Τρουλλινού έγραψε:

"Τα τελευταία του ποιήματα δημοσιεύτηκαν πριν κάποιες μέρες.  Από μικρό, πακέτο μας έλεγαν, ο ανιψιός μου, περήφανη τον αποκαλούσα, δεν αποχωριστήκαμε ποτέ - κι ας βρεθήκαμε μακριά. Ένα ανοιξιάτικο πρωί με τα δένδρα φουσκωμένα φύλλα και άνθη, παρισινό μετρό, στάση Μπιρ Χακίμ, ( μα έχει τέτοια στάση το Παρίσι; και γελούσαμε) μου είπε για φωνές και χρώματα. Μικρός πολύ, κάπου στα τρία,  είχε γλιστρήσει στη λιμνούλα του Χανιώτικου Δημοτικού Κήπου, κοιτούσαν όλοι ανήμποροι και γω βούτηξα και τον μάζεψα μέσα από τις πάπιες και τους κύκνους.  Προσπάθησα και άλλη φορά, δεν τα κατάφερα, συμβαίνουν τα  πράγματα ερήμην μας, έλεγε ο αγαπημένος μας ποιητής Χριστόφορος Λιοντάκης.
  Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, 8. 20 π.μ. Νοσοκομείο Χανίων"

Ο Νικόλας Κακατσάκης είχε γεννηθεί τον Απρίλιο του 1970 στα Χανιά όπου και ζούσε μόνιμα από το 2004 ύστερα από σπουδές και εργασία στην Αθήνα και το Παρίσι. Ασχολούνταν παράλληλα με τα εικαστικά, την ποίηση και την πρόζα πειραματιζόμενος με διάφορους τρόπους έκφρασης μεταξύ των οποίων και τα μικροδιηγήματα. Αρθρογραφούσε για θέματα της πόλης, της τέχνης και της καθημερινότητας στον τοπικό ημερήσιο και περιοδικό τύπο και διατηρούσε ιστολόγια. Τον Μάρτιο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του “Αρχιτέκτονας Αυτοβιογραφείται” με ποιήματα και μικροδιηγήματα και τον Ιανουάριο του 2019 οι “8 Μικρές Ιστορίες” με μικροδιηγήματα. Ακολούθησαν τον Νοέμβριο του ίδιου έτους οι “8 Μικρές Ιστορίες 2” και τον Ιούνη του 2020 η πρώτη ολοκληρωμένη ποιητική συλλογή του από τις εκδόσεις ΣΜΙΛΗ με τίτλο “Συνθλιπτήρες”. Είχε συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συλλογικών τόμων με ποιήματα, διηγήματα και μικροδιηγήματα.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ