Βίντεο-βίντεο συνέθεσε η ΕΛ.ΑΣ το παζλ της ληστείας στο πρακτορείο

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου "σάρωσαν" δεκάδες κάμερες σε μεγάλη ακτίνα.

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Τουλάχιστον 30 με 40 βίντεο από κάμερες ασφαλείας, σε μεγάλη ακτίνα από τον τόπο του συμβάντος, επεξεργάστηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου προκειμένου να φθάσουν στην …πηγή σχετικά με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της ληστείας που είχε σημειωθεί προ 15νθημέρου σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ, στη λ. 62 Μαρτύρων, με λεία πάνω από 11.000 ευρώ.

Αστυνομικοί ακολούθησαν τη διαδρομή διαφυγής του δίκυκλου που είχαν κλέψει νωρίτερα από την περιοχή της Αμμουδάρας και ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας.

Κομμάτι-κομμάτι, κάμερα-κάμερα, εντόπισαν ότι οι δύο επιβαίνοντες ξεφορτώθηκαν το κλεμμένο μηχανάκι κοντά σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ, στην περιοχή του Ξηροπόταμου, και εν συνεχεία κινήθηκαν με τα πόδια προς Γάζι όπου μετά από περίπου μισή ώρα επιβιβάστηκαν σε ένα τζιπ, μάρκας Porsche Cayenne. Κατά την Αστυνομία η επιβίβαση στο όχημα είχε να κάνει με το διαμοιρασμό των εισπράξεων.

Οι δύο άνδρες, στους οποίους αποδίδεται ρόλος φυσικού αυτουργού στη ληστεία, κατευθύνθηκαν στην συνέχεια  προς την περιοχή της Αμμουδάρας. Κάμερα ασφαλείας γνωστού καφέ, στο οποίο μάλιστα φέρεται να συχνάζει ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, έχει καταγράψει, όπως υποστηρίζεται, καθαρά τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Πρόκειται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, για τον  38χρονο, από χωριό του δήμου Ηρακλείου, ο οποίος διέμενε προσωρινά σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο. Κατά την Αστυνομία ήταν ο οδηγός του κλεμμένου δίκυκλου κατά την εκτέλεση της ληστείας. Ο δεύτερος είναι ένας 27χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει απασχολήσει τις Αρχές για κλοπές. Είναι αυτός που κατά την Αστυνομία φέρεται να έσπρωξε με βία την 27χρονη υπάλληλο του πρακτορείου για να αποσπάσει τις εισπράξεις.

Το τρίτο πρόσωπο, ένας 34χρονος κρητικός, ο οποίος έχει κοινή καταγωγή με τον 38χρονο, φέρεται ως ο οδηγός του πολυτελούς τζιπ και αυτός που παρείχε την πληροφόρηση στους άλλους δύο για τη διάπραξη της ληστείας. Με τόσο χαρακτηριστικό αυτοκίνητο, δεν ήταν δύσκολο  να βρουν την άκρη οι αστυνομικοί.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα, 8 Απριλίου. Οι δύο φυσικοί αυτουργοί φέρονται, με βάση το βιντεοληπτικό υλικό, να είχαν στήσει καρτέρι στην 27χρονη υπάλληλο τουλάχιστον μία ώρα πριν, δηλαδή από τη 1.56 τα ξημερώματα, ενώ το μηχανάκι το έκλεψαν γύρω στη 1 τα ξημερώματα από την Αμμουδάρα. Λίγο πριν τη ληστεία, το πολυτελές τζιπ εμφανίζεται να κινείται πέριξ του πρακτορείου. Η κίνηση αυτή εκλαμβάνεται από την ΕΛ.ΑΣ ως «προεργασία».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 27χρονη υπάλληλος δεν φάνηκε να γνωρίζει τους δύο φερόμενους φυσικούς αυτουργούς, ενώ ως προς τον 34χρονο υπάρχει πληροφορία ότι είχε μεταβεί στο πρακτορείο ως πελάτης.

Πάντως, οι δύο συλληφθέντες φέρονται να αρνούνται όσα τους αποδίδονται.

 Διαβάστε επίσης:

Με Porsche Cayenne η "αυτοψία" στο πρακτορείο που λήστεψαν - Τρεις οι δράστες της ληστείας στο πρακτορείο ΟΠΑΠ

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Ηράκλειο και Κρήτη

* φωτό αρχείου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ