Βίντεο για την αντιπυρική περίοδο από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας

Newsroom
Newsroom

Συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ Καλιοντζή

Το Δ.Σ. του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας πραγματοποίησε συνάντηση ενημέρωσης με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ Καλιοντζή. Τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν ότι, λόγω των ήπιων κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούσαν κατά τον προηγούμενο χειμώνα, αυξάνεται κατακόρυφα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε ανύποπτο χρόνο και προερχόμενη κυρίως από τον ανθρώπινο παράγοντα. 

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

Υπενθυμίζουμε ότι η αντιπυρική περίοδος 2023 έχει ξεκινήσει ήδη από τον περασμένο Απρίλιο και για αυτό ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας σε συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία ξεκινάει καμπάνια ευαισθητοποίησης για αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Συστήνουμε στους αγρότες να προγραμματίζουν την έγκαιρη αποκομιδή των θερμοκηπιακών υπολειμμάτων καθώς και σε όλους τους πολίτες να καθαρίζουν τους υπαίθριους χώρους από ξερά χόρτα, ιδιαίτερα εντός του αστικού ιστού. Η Πυροσβεστική υπηρεσία Ιεράπετρας με τη σειρά της ενημερώνει ότι κατά τις πρώτες μέρες του Ιουνίου θα προβαίνει σε αυστηρές συστάσεις αλλά και την επιβολή προστίμων σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης. 

Είναι καθήκον όλων να προστατεύσουμε την περιοχή μας από τις καταστρεπτικές συνέπειες μίας πυρκαγιάς.

Τέλος ευχαριστούμε τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου όπου για μια ακόμα χρονιά δίνει το ιδιαίτερο στίγμα του στο ραδιοφωνικό σποτ στην εκστρατεία ενημέρωσης.
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ