Βλατάκης στο Livetalks: Σε μια σεζόν "ελιγμών" δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα επισκέπτη

Βλατάκης στο Livetalks: Σε μια σεζόν "ελιγμών" δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα επισκέπτη

Οργισμένη η αντίδραση του Προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης στην επιδίωξη της Γερμανίας να απαγορευθεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από τη Βρετανία στην ΕΕ.

"Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν, είναι μια δύσκολη σεζόν, μια σεζόν των "ελιγμών", υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και θέλουν την κυβέρνηση της Γερμανίας να επιδιώκη απαγόρευση εισόδου όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 ή όχι, εξαιτίας του ότι έχει εξαπλωθεί τόσο η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊο. 

Μιλώντας στο Livetalks και τον Κώστα Μπογδανίδη, ο κ. Βλατάκης δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για την πορεία της τουριστικής αγοράς, με αφορμή και τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της μετάλλαξης Δέλτα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ το προηγούμενο δεκαήμερο οι επιχειρηματίες του χώρου είχαν αρχίσει να "ψιλοχαμογελούν" εξαιτίας των αρκετών χιλιάδων κρατήσεων για τους επόμενους μήνες, πλέον η κατάσταση έχει αναστραφεί και έχουν ήδη ξεκινήσει οι ακυρώσεις "απ' όλες τις αγορές" 

Ειδικά για την γερμανική επιδίωξη, η αναφορά του ήταν ενδεικτική: "Δεν μπορούμε να κλείσουμε τους Βρετανούς, που είναι η δεύτερη μας αγορά. Να αυξήσουμε και να αυστηροποιήσουμε  τους ελέγχους ναι, αλλά όχι να κλείσουμε επειδή το λέει η κάθε κυρία Μέρκελ" 

Ακούστε τα όσα είπε ο κ. Βλατάκης στο Livetalks
 
 

Βλατάκης Μιχάλης


Οι εξελίξεις σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα, συζητήθηκαν και στην μηνιαία ολομέλεια του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης, όπου ο κ. Βλατάκης, όπως ανακοινώθηκε, εξέφρασε την αγωνία του για τις συνέπειες στον τουρισμό και τον κίνδυνο που αποτελούν οι ανεμβολίαστοι  εργαζόμενοι για τον τουρισμό και τόνισε την άμεση και επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι ώστε να αποφύγουμε την εξάπλωση του ιού και το ενδεχόμενο ενός νέου lock down της Κρήτης.

Στην ίδια ολομέλεια έγινε ενημέρωση από τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ. Γιώργο Πλιάκα για τις τελευταίες εξελίξεις πτήσεων και είπε χαρακτηριστικά πως θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Δείτε επίσης:

Η Γερμανία θα επιδιώξει να απαγορευθεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από τη Βρετανία στην ΕΕ

Σπάει η "φούσκα" για τους τουρίστες κρουαζιέρας

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ