ΒΟΑΚ: Υπογράφεται η σύμβαση για το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος

ΒΟΑΚ: Υπογράφεται η σύμβαση για το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος
Newsroom
Newsroom

Αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για τα δύο σημαντικά έργα, το οδικό τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) "Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος". Το πρώτο έργο, το οδικό τμήμα του ΒΟΑΚ με ανάδοχο την ΑΚΤΩΡ αναμένεται να πάρει μέσα στις επόμενες ημέρες το πράσινο φως από την Βουλή και στη συνέχεια να υπογραφεί η σύμβαση.

Το έργο είναι ύψους 186 εκατ. ευρώ (συµπεριλαµβανοµένου Φ.Π.Α. 24% και προαίρεσης 17.000.000 ευρώ) και η ΑΚΤΩΡ κέρδισε τη σύμβαση με ποσοστό έκπτωσης 7,1%.

Το έργο "Μετατροπή σε αυτοκινητόδρομο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης τμήμα: Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος στη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου" αφορά στη μελέτη και κατασκευή των έργων βελτίωσης του τμήματος "Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος", του ΒΟΑΚ, µε διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού, συνολικού μήκους 14 χλμ. και τη μετατροπή του σε αυτοκινητόδρομο.

Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί τη συνέχεια προς τα ανατολικά του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη, θα υλοποιηθεί µε βελτίωση της διατοµής και της γεωμετρίας της υφιστάμενης σήμερα Ν.Ε.Ο. Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος και αποτελεί μέρος του συνολικού έργου του Β.Ο.Α.Κ., που αναπτύσσεται σε μήκος περίπου 300 χλμ. και εκτείνεται από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ