"Βροχή" συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη

"Βροχή" συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη

Η εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί αύριο Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 12:00μμ., στον Ι.Ν.Πέτρο και Παύλου (περιοχή Αγ.Ιωάννη-Χανιά). Η σορός θα βρίσκεται στον Ναό από τις 11:00π.μ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε την παρακάτω δήλωση για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Κολυμβαρίου Πολυχρόνη Πολυχρονίδη:

«Εμβληματική μορφή της Αυτοδιοίκησης. Διορατικός και Οραματιστής, ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης, υπήρξε ο Δήμαρχος που ανέδειξε το Κολυμπάρι, τα Χανιά. Η προσφορά του στον πολιτισμό και την τοπική ανάπτυξη ξεχωριστή. Αποτελεί πρότυπο αυτοδιοικητικού για την αγάπη και την προσφορά στον τόπο του».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση θρηνεί το χαμό ενός αγωνιστή και πρωτεργάτη της, του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη. Ως Αντινομάρχης κι έπειτα ως Δήμαρχος Κολυμβαρίου, υπηρέτησε ακούραστα τον τόπο του, με αγάπη κι αφοσίωση και με στόχο την ανάπτυξή του, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητάς του, ενώ παρέμεινε μάχιμος και δημιουργικός μέχρι το τέλος.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νικόλαος Καλογερής, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.


Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη

Σε συλλυπητήριο μήνυμα του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφορικά με την απώλεια του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων υπήρξε επί σειρά ετών Δήμαρχος Κολυμβαρίου, Αντινομάρχης, Νομαρχιακός αλλά και Δημοτικός Σύμβουλος, επισημαίνει:

“Η είδηση της απώλειας του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλο το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης ήταν ένας άνθρωπος με όραμα, ένας άνθρωπος, που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια και βοήθησε στη θετική εξέλιξη του Δήμου του. 

Υπήρξε ένας άνθρωπος, που υπερασπιζόταν τις δημοκρατικές και προοδευτικές ιδέες και ταυτόχρονα σεβόταν και τιμούσε την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας και αγωνίσθηκε για την διάσωσή του. Τα διδάγματά του και οι πράξεις αυτού του ιδιαίτερου ανθρώπου θα εμπνέουν τη σκέψη και τις πράξεις μας.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια” .
 

Ψήφισμα Δ.Σ. Χανίων 

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, ενός ανθρώπου με όραμα, που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα κοινά για πολλά χρόνια, διατελώντας Δήμαρχος, Αντινομάρχης, Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος.

Άνθρωπος, με ήθος και ακέραιη προσωπικότητα, συνέβαλε σημαντικά στην πρόοδο του τόπου, ενώ στήριξε μέχρι τέλους την έννοια της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και την πίστη σε αξίες και ιδανικά. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αποφάσισε τα παρακάτω:

1) Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.
 

3) Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος”.  


Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Κισσάμου 

Σήμερα θρηνούμε έναν άνθρωπο ευφυή και με ήθος, έναν υπηρέτη και αγωνιστή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένα δραστήριο και οραματιστή Δήμαρχο που επί δύο θητείες στο Δήμο Κολυμβαρίου άφησε μεγάλο έργο στην περιοχή του. Ως Αντινομάρχης Πρωτογενούς Τομέα και με την ιδιότητά του ως Γεωπόνος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία σε θέματα Περιβάλλοντος και ήταν πρωτοπόρος στην εφαρμογή εναλλακτικών καλλιεργειών στο νομό μας. 

Εκ μέρους του Δήμου Κισσάμου και του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα  Δημάρχου Πλατανιά, Ιωάννη Μαλανδράκη

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της απώλειας του τέως Δημάρχου Κολυμβαρίου Πολυχρόνη  Πολυχρονίδη, έκανε την εξής δήλωση: 

“Ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης υπήρξε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και για τον τόπο του γενικότερα. Λάτρης της Αυτοδιοίκησης, οραματιστής και διορατικός, ευφυής και εργατικός, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του αρχικά ως Αντινομάρχης Πρωτογενή Τομέα Χανίων και στη συνέχεια, ως Δήμαρχος Κολυμβαρίου. Πολυσχιδής ως προσωπικότητα, με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ανάπτυξης, πολιτισμού και περιβάλλοντος, αφήνει πίσω του έργο που αναδεικνύει τον τόπο μας, το οποίο  θα παραμείνει “κτήμα” στις επόμενες γενιές. 

  Προσωπικά, η θλίψη για την απώλεια του, ως στενό κι αγαπημένο μέλος της οικογένειάς μας, είναι μεγάλη  καθώς η συζήτηση και η συναναστροφή μαζί του, αποτελούσαν για μένα ένα “μεγάλο σχολείο”.  


Έκδοση ψηφίσματος Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά                          

 Στο άκουσμα της απώλειας του τέως Δημάρχου του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Κολυμβαρίου, Πολυχρονίδη Πολυχρόνη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά συγκλήθηκε εκτάκτως και εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια ενός πρωτεργάτη   και οραματιστή της Αυτοδιοίκησης,  γνώστη και ακάματου  εργάτη του Πρωτογενή Τομέα.

Ο Πολυχρονίδης Πολυχρόνης υπήρξε Δήμαρχος, για δύο τετραετίες στον Καποδιστριακό Δήμο Κολυμβαρίου.

Το σημαντικό και αναγνωρισμένο έργο του, καθώς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του σε θέματα Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, έχουν το ανεξίτηλο  “αποτύπωμά” του στην περιοχή που υπηρέτησε.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισμα και αποφάσισε τα εξής:

  • Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Τα έξοδα κηδείας του αποβιώσαντος να καλυφθούν με δαπάνη του Δήμου Πλατανιά.
  • Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.
  • Οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα να παραμείνουν  μεσίστιες κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.
  • Να κατατεθεί στέφανο στη μνήμη του εκλιπόντος.
  • Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

Η εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί το Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 12:00μμ., στον Ι.Ν.Πέτρο και Παύλου (περιοχή Αγ.Ιωάννη-Χανιά). Η σορός θα βρίσκεται στον Ναό από τις 11:00π.μ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ