Επιστολή στον Υπουργό για το φρικτό ατύχημα με τον 33χρονο

Επιστολή στον Υπουργό για το φρικτό ατύχημα με τον 33χρονο

Από το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνης

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνης, με αφορμή το φρικτό ατύχημα στο Ροδάκινο με τον 33χρονο που νοσηλεύεται σε κρίσιμο κατάσταση (Δείτε ΕΔΩ). 

Στην επιστολή αναφέρεται:

΄"Υστερα ,  από το σοβαρότατο εργατικό ατύχημα που συνέβη σε 33χρονο εργαζόμενο  που χτυπήθηκε στο κεφάλι από στύλο της ΔΕΗ  που παρασύρθηκε από δυνατούς ανέμους κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης  σε έργο  επέκτασης του δικτύου , στο ΄Ανω Ροδάκινο , 
η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου επανέρχεται για πολλοστή φορά στο αίτημα για άμεση ίδρυση Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης στο Νομό μας,  για την καθημερινή παρουσία στους χώρους δουλειάς και τον έλεγχο της τήρησης και εφαρμογής των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής των Εργαζομένων και στην άμεση απόδοση ευθυνών απ΄όπου και αν προέρχονται . 

Οι Εργαζόμενοι του Νομού είναι ανάστατοι για τα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα  και στα οποία συνάδελφοί μας έχασαν τη ζωή τους ή έμειναν βαριά ανάπηροι . 

Οι έλεγχοι που γίνονται από το Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Χανίων, δεν είναι δυνατόν να καλύψουν και να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες σ΄ ολόκληρο το Νομό μας, με την έντονη οικοδομική, τουριστική και αναπτυξιακή δραστηριότητα με χιλιάδες  Επιχειρήσεις και χώρους δουλειάς . 

Θεωρούμε ότι η μέχρι σήμερα υφιστάμενη απαράδεκτη  κατάσταση δεν μπορεί  και δεν πρέπει να συνεχιστεί ! 

Είναι αδιανόητο να μην λειτουργούν σ΄ όλους τους Νομούς της Χώρας παράλληλα με τα Τμήματα  Κοινωνικής Επιθεώρησης, και Τμήματα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης για την ολοκληρωμένη παρέμβασή τους στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ