Δάσκαλοι Σητείας: «Δε θα βάλουμε στο γύψο τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και ελευθερίες»

Δάσκαλοι Σητείας: «Δε θα βάλουμε στο γύψο τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και ελευθερίες»

Διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και καλούν τη ΔΟΕ να επιμείνει "από εργατική σκοπιά σε αγώνα ενάντια στην αντεργατική τομή που επιχειρείται" σε σχέση με την απεργιακή κινητοποίηση, οι εκπαιδευτικοί α'βάθμιας εκπαίδευσης του Συλλόγου "Μύσων".

Η ανακοίνωση του Συλλόγου "Μύσων"

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τον νέο νόμο Λάσκαρη, Χατζηδάκη (ν. 4808/2021), συνεχίζει τον πόλεμο με τους εργαζόμενους, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες τους. Με τον χουντικής έμπνευσης ν. Χατζηδάκη, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αυτός επιβάλει, ουσιαστικά απαγορεύει την δράση και την λειτουργία των συνδικάτων ως προς το δικαίωμα των εργαζομένων να αποφασίζουν τη λειτουργία τους και κάθε μορφή απεργιακής κινητοποίησης.

Είναι σαφές ότι έχει αλλεργία στην οποιαδήποτε μορφής αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων όταν αφήνει με προηγούμενο νόμο έρμαια τους ιδιωτικούς υπάλληλους στην εργοδοσία με ατομικές συμβάσεις. Στραγγίζει τον εργαζόμενο αφήνοντας τον να επιλέγει ανάμεσα στην ανεργία ή  σε σύμβαση εργασίας με συνθήκες καλένδας. Οι εργαζόμενοι στην e – food είναι το γνωστό παράδειγμα που ο εργοδότης ενώ είχε κέρδη πήγε να βγάλει υπερκέρδος από το υστέρημα των εργαζομένων και αυτοί με μαζικές κινητοποιήσεις δεν το άφησαν. Πόσες άλλες όμως ατομικές συμβάσεις καλένδας υπογράφηκαν και δεν τις ξέρουμε στον ιδιωτικό τομέα στο όνομα της νεοφιλελεύθερη Νέας Δημοκρατίας που προχωρά στην αφαίμαξη των εργαζομένων καταργεί το Σώμα Επόπτη Εργασίας και άλλα. Σειρά έχει το δημόσιο και την οργανωμένη προσπάθεια αποδόμηση των συλλογικών οργάνων.  Μετά από μια σειρά αντεργατικούς νόμους, όπως αυτούς για την περιστολή των λαϊκών συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων, τα αυξημένα ποσοστά για τη λήψη απόφασης για απεργία, φέρνουν το νέο αντεργατικό έκτρωμα για να επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα και να αντιμετωπίσουν με εργοδοτική, κρατική βία και καταστολή τον «εχθρό λαό».

 

Θα υπερασπίσουμε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά της ελευθερίας λόγου, έκφρασης και δράσης. Ο αγώνας και η αντίσταση είναι μονόδρομος για κάθε εργαζόμενο, που σέβεται τον εαυτό του.

Κάνουμε καθαρό με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα σταθούμε απέναντι στον ν. Χατζηδάκη. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ μπροστά στο μεγαλειώδες ποσοστό απεργίας αποχής από την αξιολόγηση  επέλεξε να εφαρμόσει το ν. Χατζηδάκη σέρνοντας τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες σε στυμμένα  δικαστήρια. 

 

 

  • Δηλώνουμε ότι δε θα αποδεχθούμε, δε θα εφαρμόσουμε-θα καταργήσουμε στην πράξη το ν. Χατζηδάκη με αντίσταση και αγώνα για την υπεράσπιση της εργασίας, τα δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
  • Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ και τη Συνέλευση της Ομοσπονδίας να συνεχίσουν να παίρνουν αποφάσεις για απεργίες, για στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια και κάθε είδους κινητοποιήσεις με τη συγκεκριμένη νόμιμη οδό, που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα. Σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που οι  προϋποθέσεις που θέτει ο ν. Χατζηδάκη για την πραγματοποίηση μιας απεργίας που υπονομεύουν ή στην πράξη την κάνουν αδύνατη δεν θα εφαρμόσουμε το νόμο Χατζηδάκη (π.χ. ημερομηνίες κατάθεσης εξώδικου για στάσεις εργασίας, ποσοστό προσωπικού ασφαλείας, καθορισμό προσωπικού εγγυημένης λειτουργίας). Σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε η πραγματοποίηση της απεργίας να εξαρτάται από την έκθεση ή τη σύμφωνη γνώμη του ΟΜΕΔ.
  • Δεν προχωρούμε σε καμιά αλλαγή του καταστατικού μας.

 

Καλούμε τη  ΔΟΕ να επιμείνει από εργατική σκοπιά σε αγώνα ενάντια στην αντεργατική τομή που επιχειρείται.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ