Δασοκομάντος και ελικόπτερα ενισχύουν την Πυροσβεστική στην Κρήτη

Δασοκομάντος και ελικόπτερα ενισχύουν την Πυροσβεστική στην Κρήτη

50 δασοπυροσβέστες στο νησί από τις αρχές Ιουνίου - Τα εναέρια μέσα της Κρήτης θα ενισχύσει ένα ακόμη ελικόπτερο

Ενισχυμένες θα είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη και σε προσωπικό και σε μέσα, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος που πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, από την κεντρική υπηρεσία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, στο Ηράκλειο, ο κ.Ράπανος αφού αναφέρθηκε στα οργανικά κενά στο Σώμα σε όλη τη χώρα, τα οποία ανέρχονται σε 3.500-4.000 πυροσβέστες, τόνισε πως στόχος του Αρχηγείου είναι να μη φύγει κανένας πυροσβέστης από την Κρήτη και να επιστρέψουν στο νησί όλοι όσοι - για διάφορους λόγους - υπηρετούν εκτός Κρήτης και οργανικά ανήκουν στη δύναμη του νησιού.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος έκανε αναφορά και στη νέα μονάδα του Σώματος, τις ΕΜΟΔΕ (Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων) που στην Κρήτη θα φέρουν 50 δασοπυροσβέστες από τις αρχές Ιουνίου κι θα αποτελούν, κατ'ουσίαν, μόνιμο προσωπικό επί θητεία στο Σώμα και θα ενισχύσουν το Πυροσβεστικό Σώμα στο νησί, όχι μόνο στην καταστολή αλλά και στην πρόληψη των πυρκαγιών, ακόμη και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ράπανος

Τέλος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου, τα εναέρια μέσα της Κρήτης θα ενισχύσει ένα ακόμη ελικόπτερο που θα προορίζεται τόσο για τη μεταφορά προσωπικού, αλλά θα διαθέτει και δεξαμενή νερού, που μαζί με τα άλλα δύο ελικόπτερα που υπάρχουν σήμερα στην Κρήτη, θα αποτελέσουν το "βαρύ πυροβολικό" των δυνάμεων πυρόσβεσης στο νησί.

Ακολούθησε σύσκεψη παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με τη συμμετοχή των διοικητών των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Τουρνάς και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιος Αμυράς θα μετέχουν σε κοινή σύσκεψη ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 08 Απριλίου 2022 και ώρα 10:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με θέμα την αποτελεσματικότερη προετοιμασία και το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για τη νέα αντιπυρική περίοδο.

Ράπανος

Δείτε επίσης:

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στη Σητεία

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ