Δε "φεύγει" η κακοκαιρία! - Βροχοπτώσεων συνέχεια στην Κρήτη

Δε "φεύγει" η κακοκαιρία! - Βροχοπτώσεων συνέχεια στην Κρήτη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Πολύ μεγάλα ύψη βροχής αύριο

Για λίγο ... ξαποσταίνει η κακοκαιρία που, από τα ξημερώματα, ραπίζει την Κρήτη. Τα καιρικά φαινόμενα, με βροχή και καταιγίδες στο "μενού", θα συνεχιστούν σήμερα, ενώ οι χάρτες που δίνει στη δημοσιότητα ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κ. Λαγουβάρδος, δίνουν στιγμιότυπα από τα προβλεπόμενα ύψη βροχής την Τρίτη μεσημέρι και απόγευμα:

χάρτης

χάρτης

Επισημαίνεται ότι στην Κρήτη το διήμερο Τετάρτης 21/10 και Πέμπτης 22/10 θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής - ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα - ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της ψυχρής λίμνης, με το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο και την τοπογραφία του νησιού.

 

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 22/10.

 

χάρτης

 

Με αφορμή την επερχόμενη κακοκαιρία τονίζεται, για μία ακόμα φορά, η ανάγκη λειτουργίας συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης σε περιφερειακό/τοπικό επίπεδο.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr λειτουργεί στην Κρήτη 50 μετεωρολογικούς σταθμούς εκ των οποίων 20 στα Χανιά και 7 στο Ρέθυμνο.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ