Εικόνες καταστροφής άφησε η κακοκαιρία

Το κύμα κακοκαιρίας "χτύπησε" αλύπητα την περιοχή των Μαλίων - Τι λέει ο δήμαρχος

Εικόνες καταστροφής άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία που "χτύπησε" τα ξημερώματα την περιοχή των Μαλίων αλλά και της Χερσονήσου.
 
Το ξημέρωμα της επόμενης μέρας βρήκε τον δήμο να τρέχει και να μη φτάνει καθώς η περιοχή των Μαλίων έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από το μένος της καταιγίδας και της σφοδρής χαλαζόπτωσης.
 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Σέγκος εφιστά προσοχή σε όσους κινούνται στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Σε κεντρική σημεία των Μαλίων όπως είπε, το ύψος του χαλαζιού ξεπερνά τα 50 εκατοστά με αποτέλεσμα να είναι και σπίτια αποκλεισμένα. Πρωταρχικός στόχος είναι,  σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η διάνοιξη των δρόμων, από τα μηχανήματα του δήμου αλλά και ιδιωτικά. 
 
"Είναι μια δύσκολη ημέρα ειδικά για τα Μάλια, όπου προκάλεσε πολύ μεγάλες συνέπειες η νυχτερινή κακοκαιρία" - είπε στο Livetalks.gr - ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.
 
Ζημιές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες, οχήματα, υποδομές καταστημάτων και δέντρα, ενώ "έπεσαν πέργκολες, τέντες και στέγαστρα σε καταστήματα, καθώς τη νύχτα έκανε κάποιο ανεμοστρόβιλο".
 
Ο δήμαρχος εφιστά την προσοχή των οδηγών, γιατί επικρατεί ομίχλη καθώς λιώνει το χαλάζι και υπάρχει πρόβλημα στην ορατότητα στα 5 μέτρα!
 
 
 
Όπως τόνισε ο ίδιος, ακόμη υπάρχουν κόκκοι χαλαζιού σαν καρύδι, κάτι που είναι πρωτοφανές για την περιοχή. Παράλληλα ο δρόμος από την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου προς την παραλία δεν είναι προσβάσιμος.
 
Σύμφωνα με τον κ.Σέγκο προβλήματα καταγράφονται και σε Χερσόνησο και Γούβες με κατάπτωση βράχων και φερτά υλικά. Ήδη επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία για τον καθαρισμό. Ζημιές έχουν σημειωθεί στο οδόστρωμα στο δρόμο προς το Καλό Χωριό.
 
Τέλος, χαλάζι έπεσε τη νύχτα και στο Λασίθι ενώ οι κεραυνοί "δίνουν και παίρνουν". Ακόμη, κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο δρόμο προς Σητεία αλλά και στο  ορεινό δίκτυο, από Άγιο Νικόλαο προς Κριτσά.
 
 
Δείτε εικόνες από την περιοχή
 
 
 
 
 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ