Δέκα οι ασθενείς στις ΜΕΘ - Covid 19 στο Ηράκλειο

Δέκα οι ασθενείς στις ΜΕΘ - Covid 19 στο Ηράκλειο

42 νέα κρούσματα στην Κρήτη ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ - Στις 622 ανέρχονται οι μολύνσεις από τον κορωνοϊό στο νησί από την αρχή της πανδημίας σύμφωνα με τον επίσημο χάρτη

Τη δική τους μάχη με τον κορωνοϊό δίνουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Covid -19 στα δύο δημόσια νοσοκομεία του Ηρακλείου, συνολικά 10 ασθενείς.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη στη ΜΕΘ - Covid του νοσηλευτικού ιδρύματος νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 5 ασθενείς, ενώ άλλοι δύο η αναπνοή των οποίων δεν υποστηριζόταν μηχανικά εξήλθαν της Εντατικής και μεταφέρθηκαν στην Κλινική Covid-19 του ΠΑΓΝΗ.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον διοικητή του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κώστα Τερζάκη την Κυριακή στη ΜΕΘ Covid του ιδρύματος νοσηλεύονταν 5 ασθενείς και στην κλινική Covid άλλοι 14.

42 τα νέα κρούσματα στην Κρήτη

Την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 42 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη. Από αυτά τα περισσότερα καταγράφηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Αναλυτικότερα, 29 είναι οι μολύνσεις που βεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Ηράκλειο, 6 στο Ρέθυμνο, 5 στο Λασίθι και 2 στα Χανιά. Για μία ακόμη φορά, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα ξεπέρασε τους 100 νεκρούς, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 103 θανάτους και 1498 νέα κρούσματα. Νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε και στον αριθμό των διασωληνωμένων με 540 ασθενείς να δίνουν μάχη στις ΜΕΘ της χώρας.

Σύμφωνα με τον επίσημο χάρτη του ΕΟΔΥ στον οποίο καταγράφεται η διασπορά του ιού στη χώρα, από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 622 κρούσματα στην Κρήτη που κατατάσσεται στην 9η θέση της γεωγραφικής κατανομής των μολύνσεων.

Δείτε τον χάρτη του ΕΟΔΥ:

Χάρτης Κρήτη κρούσματα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ