Δεν έχουν τέλος οι καταλήψεις στο Ηράκλειο - αυξημένος ο αριθμός των κλειστών σχολείων

Δεν έχουν τέλος οι καταλήψεις στο Ηράκλειο - αυξημένος ο αριθμός των κλειστών σχολείων

Οι μαθητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν με την επιστροφή τους από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

 

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά… 35 σχολεία τελούν υπό κατάληψη αυτή τη στιγμή στο Ηράκλειο ενώ η διεύθυνση δευτεροβάθμιας συνεχίζει να καταγράφει τις σχολικές μονάδες που έχουν βάλει λουκέτο.

Την ίδια στιγμή, οι καθηγητές επισημαίνουν πως, βάση και της σχετικής απόφασης της ΟΛΜΕ, δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τηλεκπαίδευση από τα σπίτια τους. Τα τελευταία 24ωρα, αφού οι καταλήψεις ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα, οπότε και τα σχολεία άνοιξαν μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση γίνεται μετ’ εμποδίων. Άλλοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν εξοπλισμό, άλλοι νοσούν από κορωνοϊό και άλλοι αρνούνται να κάνουν μάθημα υπό αυτές τις συνθήκες.

Αυτή τη στιγμή είναι κλειστά τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο, 10ο, 11ο Λύκεια Ηρακλείου, τα Λύκεια Ασημίου, Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Δέκα, Κρουσώνα, Γουβών, Αρχανών, Επισκοπής ενώ χθες έμεινε κλειστό το Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου. Δε λειτουργούν τα 2, 3ο, 5ο και 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 9ο και 13ο Γυμνάσια Ηρακλείου, τα Γυμνάσια Γαζίου, Αρκαλοχωρίου, Τεφελίου, Προφήτη Ηλία, Κρουσώνα, Βαγιονιάς και Γουβών.

 

 Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ