Δεν έλειψαν και σήμερα οι αρνητές των self tests στα σχολεία της Κρήτης

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά
Δεν έλειψαν και σήμερα οι αρνητές των self tests στα σχολεία της Κρήτης

Πώς κυλά, μέχρι στιγμής, η πρώτη μέρα επιστροφής των μαθητών στα θρανία.

Της Κατερίνα Μυλωνά

 

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε, οι γονείς και οι μαθητές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κρατούσαν στο χέρι το αποτέλεσμα του self test, στο οποίο είχαν υποβληθεί.

Για ακόμα μια φορά, δεν έλειψαν οι αρνητές των τεστ, γονείς, δηλαδή, που δεν θέλησαν να διενεργήσουν το self test ενώ απαιτούσαν το παιδί τους να περάσει το κατώφλι του σχολείου, κάτι που δεν ήταν δυνατόν.

Και στην Κρήτη είχαμε θετικά αποτελέσματα, ωστόσο, τα στοιχεία ακόμα συλλέγονται και ολοκληρωμένη εικόνα ενδέχεται να έχουμε αύριο.

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Γιάννης Καραγιαννίδης, αναφέρει πως, σε γενικές γραμμές, όλα κυλούν ομαλά, αν εξαιρέσει κανείς τα προβλήματα με την πλατφόρμα και την σχολική κάρτα. Πολλοί γονείς προσκόμισαν χειρόγραφες βεβαιώσεις, που έγιναν και δεκτές.

karagiannidis

Σε τρία σχολεία είχαμε αρνητές των τεστ, οι γονείς ζήτησαν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο χωρίς αρνητικό αποτέλεσμα, κάτι που βρήκε αντίθετους τους διευθυντές των σχολείων κι έτσι έμειναν στο σπίτι.

Ένας εκπαιδευτικός και ένας μαθητής είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό την περίοδο των διακοπών και παραμένουν σε καραντίνα.

Ο κ. Καραγιαννίδης ελπίζει πως τα τεστ και το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί και των εκπαιδευτικών προχωρούν, αποτελούν δικλείδα ασφαλείας για τη λειτουργία των σχολείων.

Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου, κ. Μανώλης Μακράκης, αναφέρει πως σχεδόν όλα τα παιδιά πήγαν στο σχολείο. Μέχρι στιγμής, υπήρξε ένα θετικό αποτέλεσμα εκπαιδευτικού και αναμένεται το μοριακό τεστ.

makrakis

Όσο αφορά στις βεβαιώσεις, υπήρξαν μικροπροβλήματα, ιδιαίτερα με παιδιά αλλοδαπών, τα σχολεία τύπωσαν βεβαιώσεις για να βοηθήσουν τους γονείς.

Ο κ. Μακράκης απευθύνει έκκληση στους γονείς να σπεύσουν στα φαρμακεία να προμηθευτούν τα τεστ για τις επόμενες ημέρες για να μην δημιουργηθούν προβλήματα γιατί στο Λασίθι υπήρξαν δυσκολίες.

Ακόμα, είχαμε τρεις αρνητές των τεστ, δύο στην Ιεράπετρα και έναν στη Σητεία, χωρίς, όμως, να προκληθούν επεισόδια.

«Είμαστε ήρεμοι, δεν έχουμε προβλήματα», αναφέρει ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Γαζανός.

Γονείς με υπεύθυνες δηλώσεις ότι αρνούνται να κάνουν τα παιδιά τους τεστ πήγαν στα σχολεία, όμως, τα παιδιά δεν έγιναν δεκτά.

Μέχρι στιγμής, στο Ρέθυμνο έχουμε επτά θετικά αποτελέσματα σε παιδιά και αναμένεται η επιβεβαίωση.

 

gazanos

 

 

Δείτε επίσης:

Self tests: Χιλιάδες θετικά στα σχολεία

Πρώτο κουδούνι και πάλι - Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα self tests

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ