Δεν εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα αλλά δηλώνουν "παρών" στη μάχη

Δεν εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα αλλά δηλώνουν "παρών" στη μάχη
Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Σε ετοιμότητα οι φαρμακοποιοί να κάνουν και τα αντι-Covid εμβόλια - Για "παράλειψη της πολιτείας" κάνει λόγο ο Αρ.Σκουντάκης

Του Αντώνη Παντινάκη 

 

Δίχως ... ασπίδα καλούνται να συνεχίσουν να δίνουν την μάχη με τον ιό οι φαρμακοποιοί, που αν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή – απ’ το ξεκίνημα της πανδημίας – δεν έχουν ενταχθεί στους υγειονομικούς οι οποίοι πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα!

Αυτό είναι κάτι το “παράδοξο”, μια “σοβαρή παράλειψη εκ μέρους της Πολιτείας” σχολιάζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Αριστοτέλης Σκουντάκης, κάνοντας λόγο για “ένα μεγάλο φάουλ” από πλευράς της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου.

“Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής μάχης, σε καθημερινή επαφή με εκατομμύρια κόσμου σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να εμβολιαστούν κι αυτοί για να εμποδίσουν την τυχόν διασπορά του ιού που μπορεί να προκληθεί από την επαφή του κόσμου με τους φαρμακοποιούς” εξηγεί ο κ. Σκουντάκης.

skountakis

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Υγείας. “Έχει τεθεί το ζήτημα, θέλω να πιστεύω ότι θα λυθεί με τον καλύτερο τρόπο για τους φαρμακοποιούς” είναι η ευχή του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Κορωνοϊός: Εμβολιαστικά κέντρα και τα φαρμακεία;

Από σήμερα, εξάλλου, ανοίγουν οι πλατφόρμες των εμβολιασμών για τους άνω των 85 ετών συμπολίτες μας. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ψάξουν και να κανονίσουν το ραντεβού τους.

“Στα φαρμακεία, η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα ανοίξει από αύριο Τρίτη - θα μπορούν να απευθύνονται κι εκεί” μας ενημερώνει ο κ. Σκουντάκης.

Στα φαρμακεία υπάρχει η πρότερη εμπειρία των αντιγριπικών εμβολιασμών. “Τα αντιγριπικά εμβόλια στο 90% των περιπτώσεων έγιναν στα φαρμακεία, όπως γίνονται και κάθε χρόνο. Στα φαρμακεία έχουμε τη δυνατότητα, και το έχουμε αποδείξει πάρα πολλές φορές, να κάνουμε πάρα πολλά εμβόλια σε σύντομο χρονικό διάστημα” τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου και προσθέτει ότι “έχουμε ζητήσει – υπάρχουν συζητήσεις – μεταξύ της Πολιτείας και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, όταν έρθουν τα εμβόλια που δεν απαιτούν ακραίες συνθήκες φύλαξης, να τα πάρουμε και στα φαρμακεία, ώστε να επιταχύνουμε τη διαδικασία, να γίνεται στο φαρμακείο, ώστε να μπορέσουμε σύντομα να εξυπηρετήσουμε και να καλύψουμε τον πληθυσμό”.

 

Φωτογραφία: Eurokinissi 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ