Δεν πτοούνται οι τουρίστες από τα περιοριστικά μέτρα στην Κρήτη!

Η πληρότητα στο νησί, τον Αύγουστο, αγγίζει ακόμη και το 100%!

Δεν φαίνεται να πτοούνται στο ελάχιστο οι Ευρωπαίοι τουρίστες από τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν σε προορισμούς πρώτης γραμμής όπως η Κρήτη, όπου η πληρότητα μπορεί να ξεπεράσει μέσα στον Αύγουστο ακόμη και το 90%, αγγίζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις και το 100%!

Ημέρες... 2019 σε ό,τι αφορά ειδικά τη γερμανική αγορά, την πρώτη εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας βλέπει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης. «Ειδικά οι Γερμανοί έκλεισαν τον Ιούλιο με άνοδο 9% στις αφίξεις σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, φτάνοντας συνολικά στις 165.000», δηλώνει ο ίδιος. «Έχουμε περίπου 15.000 αφίξεις τις καθημερινές στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και τα Σαββατοκύριακα 25.000 με βασικές αγορές τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Πολωνία, την Αυστρία κ.ά. Ο Αύγουστος έχει αυτή τη στιγμή πληρότητα στο 90%, ακόμη και στο 100%, με καλή και τη ροή κρατήσεων για τον Σεπτέμβριο. Τα περιοριστικά μέτρα στην Κρήτη -επί του παρόντος, δεδομένου ότι η κατάσταση παραμένει ευμετάβλητη- δεν βλέπουμε να έχουν σημαντικό αντίκτυπο πλην ενδεχομένως κάποιων τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ολλανδία, μικρότερων ηλικιών, που μπορεί να προτιμήσουν άλλους προορισμούς ιδιαίτερα για τη νυχτερινή τους διασκέδαση».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων κ. Μανώλης Γιαννούλης, τονίζει: «δεν βλέπουμε να μας έχουν επηρεάσει τα περιοριστικά μέτρα όσον αφορά τη ροή των κρατήσεων. Οι πρώτες ενδείξεις, έως τα μέσα Ιουλίου, μας έδειχναν κρατήσεις στο 50% των πληροτήτων και τελικά βλέπουμε τον Αύγουστο να κλείνει με μέση πληρότητα 85% στον Νομό Χανίων. Αντίστοιχα, με βάση τα δεδομένα σήμερα, έχουμε κρατήσεις στο 45%-50% για τον Σεπτέμβριο και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν με μια σχετική ομαλότητα αναμένουμε περισσότερες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Φέτος, πέραν των πιο παραδοσιακών, έχουμε περισσότερους τουρίστες από Πολωνία, Τσεχία και Γαλλία».

Και πώς εξηγεί το γεγονός ότι παρά τα κρούσματα και τα μέτρα η σεζόν κινείται καλύτερα του αναμενομένου; «Οφείλεται στο ότι η Ελλάδα κεφαλαιοποιεί σε δύσκολους καιρούς, όπως είναι αυτοί της πανδημίας, την εικόνα του ασφαλούς και πιο ώριμου προορισμού που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και στο κομμάτι της προβολής της χώρας. Υπάρχει μια αίσθηση στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι μια υπεύθυνη τουριστικά χώρα».

 

 

Δείτε επίσης:

Παράταση μέτρων σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο

 

Φωτογραφία Eurokinissi 

 

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ