«Δεν υπάρχει καμία παράβαση» λέει η ιδιοκτησία του κεντρικού καφέ

«Δεν υπάρχει καμία παράβαση» λέει η ιδιοκτησία του κεντρικού καφέ

Το κατάστημα επέλεξε αυτοβούλως να αναστείλει τη λειτουργία του μέχρι την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής, από το Διοικητικό Πρωτοδικείο, όπου και προσέφυγε

«Δεν υπάρχει καμία παράβαση» υποστηρίζει η ιδιοκτησία της γνωστής καφετέριας στο κέντρο του Ηρακλείου, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο, ύψους 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών επειδή κατά τους ελεγκτές διαπιστώθηκαν επιπλέον 15 πελάτες (Δείτε ΕΔΩ).

Ήδη η επιχείρηση προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου κατά της πράξης επιβολής προστίμου και κατά της πράξης αναστολής λειτουργίας. Σύμφωνα με το δικηγόρο κ. Πέτρο Στεφανάκη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, το κατάστημα επέλεξε να συμμορφωθεί αυτοβούλως και να αναστείλει τη λειτουργία του μέχρι και την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής, κάτι που αναμένεται να γίνει ή την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Ο κ. Στεφανάκης διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει διαδικασία σφράγισης από το νόμο, όπως εσφαλμένα ειπώθηκε από κάποιους. Ο νόμος επιβάλλει μία πράξη αλλά δεν επιβάλλει τη διαδικασία σφραγίσματος. Αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε επιχειρηματίας έχει την δυνατότητα να συνεχίσει τη λειτουργία του καταστήματος, όμως υπάρχει επιβολή προστίμου ύψους 5000 ευρώ ημερησίως. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το κατάστημα αποφάσισε να κάνει χρήση των ένδικων μέσων που του εκχωρεί ο νόμος και να προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Η θέση της επιχείρησης είναι ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση. Τηρήθηκε απαρέγκλιτα η προβλεπόμενη αναλογία ατόμων-τετραγωνικών και αυτό αποδεικνύεται, όπως υποστηρίζεται, από τις αποστάσεις των τραπεζιών και από τις μάσκες, τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο. Τα επιπλέον 15 άτομα καταμετρήθηκαν εσφαλμένα από τους ελεγκτές, υποστηρίζεται. Ως προς την σύλληψη του υπευθύνου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει αδίκημα για covid ή απείθειας όπως του αποδίδεται. Επαναλαμβάνουν ότι δεν υπήρχε σφράγιση καταστήματος και ότι η επιχείρηση ήταν σε διαδικασία απομάκρυνσης προμηθειών και πελατών. Επέλεξε να συμμορφωθεί αναμένοντας την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής.

Να σημειωθεί ότι με αφορμή τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο, ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου αποφάσισε κλείσιμο για 24 ώρες όλων των καταστημάτων (Δείτε ΕΔΩ)
*Φωτογραφία αρχείου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ