Ένσταση από το καφέ κατά του προστίμου για το συνωστισμό - Ανάστατοι οι επιχειρηματίες

Ένσταση από το καφέ κατά του προστίμου για το συνωστισμό - Ανάστατοι οι επιχειρηματίες

Αναστάτωση στους κύκλους των επιχειρηματιών καθώς, όπως επισημαίνουν, έχουν μπει στο στόχαστρο χωρίς να μπορεί η Πολιτεία να τους δώσεις σαφείς οδηγίες

Ελεύθερος με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ο υπεύθυνος της καφετέριας στο κέντρο του Ηρακλείου, που βρέθηκε στο "μάτι του κυκλώνα" το Σαββατοκύριακο, με αφορμή τους ελέγχους τον μικτών κλιμακίων για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.  

Να σημειωθεί ότι πέραν από το ποινικό σκέλος, οι δικηγόροι της επιχείρησης προχώρησαν σε ενστάσεις ενώπιον του διοικητικού Πρωτοδικείου.
Στο επίκεντρο των αντιδράσεων που ακολούθησαν τα όσα έγιναν τις προηγούμενες  από την πλευρά του επιχειρηματία επισημαίνεται η "ανοργανωσιά" με την οποία αντιμετωπίστηκε το ζήτημα από τους εκπροσώπους της Πολιτείας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται,  ενώ επιβλήθηκε η ποινή του "σφραγίσματος" ουδείς τον ενημέρωσε από πότε τίθεται σε ισχύ! 

Αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες

Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Ηρακλείου, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και του συμβολικού λουκέτου των επιχειρήσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι αν και έχουν αιτηθεί από τις αρχές του μήνα, τη διάθεση επιπλέον τετραγωνικών μέτρων, μια και η δυνατότητα αυτή έχει προαναγγελθεί από το κεντρικό κράτος, καταγράφεται μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με το "πράσινο φως" που με αγωνία αναμένεται, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους και να βγαλουν τα "σπασμένα".

(Φωτογραφία αρχείου)

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ