Δεσμεύσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος για λύση στα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες

Δεσμεύσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος για λύση στα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες

Σκρέκας: «Όλα τα σφάλματα των δασικών χαρτών θα διορθωθούν χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών»

Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλο Μπαριτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα Μανόλη Χνάρη.  

Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσαν τον Υπουργό για τα προβλήματα που υπάρχουν μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύθηκε ότι όλα τα σφάλματα των δασικών χαρτών θα διορθωθούν χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών. Επίσης, σημείωσε πως όλα τα εκκρεμή θέματα θα επιλυθούν στη βάση της νομολογίας και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Διαβεβαίωσε δε πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος θ’ αναλάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, βασιζόμενο στο Σύνταγμα, στη νομολογία και στο περί δικαίου αίσθημα των πολιτών. Ακόμα, δεσμεύθηκε ότι διασφαλίζονται όλες οι ενισχύσεις των παραγωγών, σύμφωνα με τα δεδομένα του ΟΣΔΕ.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε την κάθοδο του στην Κρήτη εντός του Απριλίου όταν και θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τους θεσμικούς φορείς του νησιού και τους εκπροσώπους των παραγωγών.      

Δείτε επίσης:

Βγαίνουν στους δρόμους για τους δασικούς χάρτες

 

Διαμαρτυρία για τους δασικούς χάρτες στην Ιεράπετρα 

Νέα παγκρήτια κινητοποίηση για τους δασικούς χάρτες

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ