Νέα παγκρήτια κινητοποίηση για τους δασικούς χάρτες

Νέα παγκρήτια κινητοποίηση για τους δασικούς χάρτες

Την Δευτέρα 5 Απριλίου

Κινητοποιήσεις και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης με αίτημα την αναστολή ανάρτησης των δασικών χαρτών προγραμματίζει για την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των Δασικών Χαρτών. 

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Συντονιστικού Πρίαμος Ιερωνυμάκης, καλεί σε συμμετοχή όλους τους Κρητικούς, καθώς όπως αναφέρει "το πρόβλημα δεν είναι αγροτοκτηνοτροφικό  αλλά είναι ιδιοκτησιακό και μας αφορά όλους ανεξαιρέτως". 

Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και στο Λασίθι ενώ θα ακολουθήσει συμβολική κατάληψη των Δασαρχείων της Κρήτης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Μετά από πολυήμερες προσπάθειες και πάρα πολλές συζητήσεις με διάφορους «αρμόδιους» καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλοι αυτοί οι αρμόδιοι μαζί και ενορχηστρωμένα αρνούνται να δώσουν απάντηση στο πολύ μεγάλο πρόβλημα όλων των Κρητικών που δημιούργησε και ανάδειξε η ανάρτηση των δασικών χαρτών από τα Δασαρχεία όλων των Νομών της Κρήτης.

Επειδή πιθανόν να μην έχει γίνει αντιληπτό από το κεντρικό κράτος το μέγεθος του προβλήματος που έχουμε σχεδόν όλοι οι Κρητικοί, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και ιδιότητας, θεωρούμε ότι πρέπει να το δείξουμε για να το καταλάβουν όλοι.

Καλούμε όλους τους Κρητικούς να δώσουν τη δέουσα σημασία στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να στηρίξουν τον αγώνα κατά των δασικών χαρτών. Το πρόβλημα δεν είναι αγροτοκτηνοτροφικό  αλλά είναι ιδιοκτησιακό και μας αφορά όλους ανεξαιρέτως.

Στο Ηράκλειο , προσυγκέντρωση στο Παγκρήτιο Στάδιο τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00 Στα Χανιά, προσυγκέντρωση στον Κόμβο Μουρνιών , τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00. Στο Ρέθυμνο προσυγκέντρωση στον Κόμβο Πανόρμου , τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 και ώρα 10:30 με κατεύθυνση το Δασαρχείο που τελεί ήδη υπό κατάληψη από τις 30 Μαρτίου. Στο Λασίθι θα γίνει ανάλογη διαμαρτυρία.

Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε συμβολική κατάληψη όλων των Δασαρχείων της Κρήτης. Παρακαλούμε όλους τους συμμετέχοντες να τηρήσουν τα μέτρα προφύλαξης για την πανδημία του COVID (μάσκες , 2 άτομα ανά αυτοκίνητο , αποστάσεις κλπ). 

 

 

Δείτε επίσης:

"Ξεσηκωμός" στην Κρήτη για τους δασικούς χάρτες

Ένταση και διαμαρτυρίες για τους δασικούς χάρτες

Μηνυτήρια αναφορά και μηχανοκίνητες πορείες για τους δασικούς χάρτες!
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Κεντρική φωτογραφία από την διαμαρτυρία στην Πλατεία Ελευθερίας 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ