Ακόμη μια επιχείρηση διάσωσης νότια της Κρήτης το Σάββατο
Η λέμβος στην οποία επέβαιναν 32 αλλοδαποί, εντοπίστηκε από drone της FRONTEX
Ακόμα μια επιχείρηση διάσωσης μεταναστών μέσα σε μία ημέρα πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η λέμβος στην οποία επέβαιναν 32 αλλοδαποί, εντοπίστηκε από επανδρωμένο εναέριο μέσο της FRONTEX, στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. Οι διασωθέντες περισυνελλέγησαν από σκάφος της δύναμης FRONTEX και από παραπλέον φορτηγό πλοίο σημαίας Παναμά. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.
Aξίζει να σημειωθεί πως από το πρωί του Σαββάτου έχουν εντοπιστεί ακόμη 68 άτομα σε δύο επιχειρήσεις: η μία αφορούσε 37 αλλοδαπούς που εντοπίστηκαν στην παραλία “Τρυπητή” της Γαύδου, και η άλλη 31 ανθρώπους που βρέθηκαν στον Λέντα του Δήμου Γόρτυνας, στο νομό Ηρακλείου, φτάνοντας έτσι τα 100 άτομα.
*φωτογραφία από αρχείο
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά
- Νεκρός ο τουρίστας μετά από πτώση στα Φαλάσαρνα - Πώς έγινε η τραγωδία
- Η ζωή μετά την απώλεια: Μία μητέρα επιστρέφει στα θρανία, γράφει διήγημα και βραβεύεται!
- Χανιά: Πτώση τουρίστα από βράχια στα Φαλάσαρνα - Επιχείρηση διάσωσης από την Πυροσβεστική




