Διαδικτυακή εκπαίδευση για τον αγροδιατροφικό τομέα

Στο πλαίσιο του έργου ''DTRaIN – Καινοτομία για τον αγροδιατροφικό τομέα'', με τη συμμετοχή εταίρων από τέσσερις χώρες- Το σχέδιο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+

Η Περιφέρεια Κρήτης και ειδικότερα, η Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Ρεθύμνης / Τμήμα Παιδείας, ΔΒΜ και Απασχόλησης προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν διαδικτυακή εκπαίδευση πάνω σε θέματα επίλυσης προβλημάτων, αξιοποιώντας τη μεθοδολογία της Σχεδιαστικής Σκέψης (Design Thinking), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου DTRaIN.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο «DTRaIN», στοχεύει στην αναζωογόνηση της παραγωγής στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής, προωθώντας την απόκτηση δεξιοτήτων υψηλής ποιότητας, για τη βελτίωση της προώθησης των προϊόντων και της διαχείρισης των επιχειρήσεων του τομέα και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από 5 βασικές ενότητες (Προκαταρκτικά βήματα, Παρατήρηση, Ιδεοποίηση, Προτυποποίηση και Δοκιμή), που περιλαμβάνουν βίντεο ασύγχρονης εκπαίδευσης, παρουσιάσεις και ενημερωτικό υλικό για τη Σχεδιαστική Σκέψη (Design Thinking). 

Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη διαφόρων Προκλήσεων και Διαδραστικών περιπτώσεων, που στόχο έχουν να μελετήσουν πραγματικές περιπτώσεις προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροδιατροφικός κλάδος, στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων, με στόχο την επίλυση τους.

Το εκπαιδευτικό υλικό είναι στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε επαγγελματίες, φοιτητές, εκπαιδευτές, φορείς και άλλους ενδιαφερόμενους στον αγροδιατροφικό τομέα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν, ακολουθώντας τον σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του προγράμματος: https://dtrain.sqlearn.com/

Στο σχέδιο συμμετέχουν επτά εταίροι, από τέσσερις χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία). Επικεφαλής εταίρος του σχεδίου είναι η Περιφέρεια Κρήτης και ειδικότερα, η Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε.Ρεθύμνης/ Τμήμα Παιδείας, ΔΒΜ και Απασχόλησης, ενώ την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού συντονίζει το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κατάρτισης για την Απασχόληση (ECTE).

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο: κος Πίτερης Χαράλαμπος & κα Τζωρτζάκη Ελένη Τηλ. 2831040052/ 2831040053 email: [email protected] / [email protected]

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ