Διαγωνισμός γευσιγνωσίας σπιτικού οίνου

Η γευσιγνωσία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου της Ένωσης, στην Δημοτική Ενότητας Παλιανής

Η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βενεράτου "ΑΠΟΛΛΩΝ" συνδιοργανώνουν διαγωνισμό γευσιγνωσίας σπιτικού οίνου 2021.

Η γευσιγνωσία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου στην Δημοτική Ενότητας Παλιανής την 6/11 ημέρα Σάββατο και ώρα 18.00.

Στο διαγωνισμό θα μπορούν να λάβουν κρασιά εσοδείας 2019,2020 και 2021 Λευκά, Κόκκινα και Ροζέ. 

Τα δείγματα θα μπορούν να προσκομίζονται την Πέμπτη 4/11 και 5/11 και τις ώρες 17.00 έως 20.00 στο Γυμνάσιο Βενεράτου (αμφιθέατρο).

Στο διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος οποιοσδήποτε επιθυμεί.

Να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο ασφάλειας λόγω μέτρων covid θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και ότι τα δείγματα θα έρχονται καλά σφραγισμένα σε καινούργια μπουκάλια γυάλινα ή πλαστικά. 

Κατά την διάρκεια του διαδικασίας, θα υπάρξει κέρασμα για όλους μετά τις βραβεύσεις από τους συν διοργανωτές.

 

ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 Στο πλαίσιο προσπάθειας αναβάθμισης του θεσμού έρχεται η πολύτιμη συμβολή της ΕΝΩΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ προσφέροντας  τεχνογνωσία και αμέριστη βοήθεια σε όλους τους ερασιτέχνες οινοποιούς και λάτρεις του κρασιού που θέλουν να εξελίξουν την προσπάθεια τους για παραγωγή ποιοτικού οίνου.

Μια πολύ ευχάριστη νότα στο διαγωνισμό είναι ότι φέτος  τα περισσότερα μέλη της επιτροπής γευσιγνωσίας είναι εκπρόσωποι του ‘ασθενές φύλου’ δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την δυναμική παρουσία της γυναίκας στις διαδικασίες παραγωγής και εξέλιξης της οινοποίησης.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΊΑΣ

1) ΜΑΣΑΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ

2) ΓΙΑΛΥΤΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ

3) ΜΑΝΑΤΑΚΗ ΣΙΣΣΥ ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ

4) ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ  SOMMELIER

5) ΓΑΒΑΛΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ   SOMMELIER

 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Ο πρώτος διαγωνισμός διεξήχθη το 2008, με τις συμμετοχές τότε να υπερβαίνουν τις 80 ενώ μέχρι σήμερα στους 11 που έχουν γίνει έχουν περάσει 783 δείγματα σπιτικού κρασιού από 74 παραγωγούς με τους 58 να λαμβάνουν μέρος κάθε χρονιά.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι και ήταν η συνεχή βελτίωση των  μη επαγγελματιών οινοπαραγωγών. Κατά γενική ομολογία των ιδίων των παραγωγών ο διαγωνισμός τους οδήγησε να ψάξουν καλύτερα τους τρόπους που θα τους έκανε να παράγουν κρασιά εφάμιλλα της παράδοσης της Κρήτης ενώ αποτέλεσε και μεγάλη έκπληξη για τους εκάστοτε γευσιγνώστες η υψηλή ποιότητα[U1]  τους.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ