Διαγωνισμός Ηλεκτροσυγκόλλησης με έπαθλο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης

Διαγωνισμός Ηλεκτροσυγκόλλησης με έπαθλο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης

Από τις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Με έπαθλο τη δωρεάν συμμετοχή σε δεκαπενθήμερο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Ηλεκτροσυγκολλητών στο Düsseldorf της Γερμανίας, οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνουν τον 1ο Διαγωνισμό Ηλεκτροσυγκόλλησης, για όλους τους απόφοιτους του πρωτοποριακού και μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα, εκπαιδευτικού προγράμματος εκπαίδευσης Ηλεκτροσυγκολλητών. 

Το πρόγραμμα λειτουργεί τα τελευταία 3 χρόνια στις εγκαταστάσεις Των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Γερμανική Ένωση Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI και οδηγεί σε πιστοποίηση παγκόσμιας κατοχύρωσης, με βάση το διεθνές πρότυπο ISO 9606.

Ο 1ος Διαγωνισμός Ηλεκτροσυγκόλλησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 17.00  και θα περιλαμβάνει δυο ενότητες, στις οποίες θα μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 5 ομάδες των τριών ατόμων η κάθε μια.

Στην πρώτη ενότητα, διάρκειας 2 ωρών, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν μια συγκεκριμένη μεταλλική κατασκευή και στη δεύτερη, διάρκειας 1,5 ώρας,  μια  μεταλλική κατασκευή  δικής τους επιλογής.  

Οι επιδόσεις κάθε ομάδας θα κριθούν από επταμελή Επιτροπή Αξιολόγησης Εμπειρογνωμόνων - εκπροσώπων φορέων την οποία αποτελούν οι: 

  • Holger Routerts , Εξεταστής Γερμανικής εταιρείας Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI 
  • Καρίτης Αντώνης, Μηχανικός, εκπαιδευτής Εργαστηρίων Ηλεκτροσυγκόλλησης Τεχνικών Σχολών 
  • Σωπίκης Δημήτρης, Εκπρόσωπος Ελληνογερμανικής Συνέλευσης 
  • Μανουσάκης Γιώργος, Επιπλοποιός, εκπρόσωπος Τεχνικών Σχολών στην Ελληνογερμανική Συνέλευση 
  • Λεκάκης Χαράλαμπος, Πρόεδρος ΟΕΒΝΗ 
  • Βοριάς Στέλιος, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου
  • Αβραάμ Γρηγόρης, Αντιπρόεδρος και προεδρεύων Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ηλεκτροσυγκόληση

Στόχος των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου είναι να προωθήσουν, μέσω του διαγωνισμού, το θεσμό της εφαρμοσμένης Ηλεκτροσυγκόλλησης στην Ελλάδα, ν’ αναδείξουν και να υποστηρίξουν τους ταλαντούχους ηλεκτροσυγκολλητές και να προσφέρουν επιπλέον εξειδίκευση και επιμόρφωση.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των διπλωμάτων συμμετοχής και των επάθλων για τους νικητές, από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη.

 

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών, Ικάρου και Αρχιμήδους 1, στη Νέα Αλικαρνασσό, στον χώρο των εργαστηρίων Ηλεκτροσυγκόλλησης.

 

Η νικήτρια ομάδα θα συμμετάσχει δωρεάν (με όλα τα έξοδα καλυμμένα) στο δεκαπενθήμερο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης ηλεκτροσυγκολλητών που θα πραγματοποιηθεί από 9/5/2021 μέχρι 24/8/2021 στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής εταιρείας Ηλεκτροσυγκολήσεων DVS-GSI στο Dusseldorf  της Γερμανίας. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ