Διαμαρτυρία στην Τεχνική Υπηρεσία για την κατάσταση του σχολείου

Διαμαρτυρία στην Τεχνική Υπηρεσία για την κατάσταση του σχολείου

Συγκέντρωση και πορεία με κατεύθυνση τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, όπου έχει ζητηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, οργανώνουν σήμερα Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού.

Όπως αναφέρουν η κατάσταση στο σχολείο έχει ξεπεράσει τις αντοχές όλων, αφού βάσει προδιαγραφών ήταν για 200 μαθητές και σήμερα ξεπερνάει τους 530 εγγεγραμμένους.

Σε αυτές τις συνθήκες – σημειώνουν – καλούνται μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό να κάνουν μάθημα και να τηρήσουν υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου, τονίζει ότι, «δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεται το τεράστιο κτιριακό πρόβλημα, που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις σε μία περιοχή σαν την Αλικαρνασσό που είναι αναπτυσσόμενη και συνεχώς η κατάσταση θα χειροτερεύει. Και πέρυσι γονείς και κάτοικοι είχαν μαζέψει 900 υπογραφές για να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ποτέ η Δημοτική Αρχή δεν το έφερε για συζήτηση αδιαφορώντας για τις ανάγκες μιας ολόκληρης περιοχής».

Όπως τονίζουν:

                Σε ένα κτίριο κατασκευασμένο για 250 μαθητές στοιβάζονται κυριολεκτικά πάνω από 485 σε καθημερινή βάση από τους περίπου 530 εγγεγραμένους!!! Δεν είναι πρώτη φορά τα τελευτασία χρόνια που αναδεικνύουμε το τεράστιο αυτό πρόβλημα. Προσπάθειες να δοθεί λύση έγιναν πολλές φορές στο παρελθόν και μάλιστα συντονισμένα και με τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής μας που τους αφορά άμεσα μιας και τα πέντε δημοτικά σχολεία (που ασφυκτιούν και αυτά) καταλήγουν μοιραία στο ένα και μοναδικό γυμνάσιο!!!

                Η στάση από πλευράς της δημοτικής αρχής είναι τουλάχιστον αδιάφορη αν όχι προκλητική, αφού μόνο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν πρωτοκολλημένες 902 υπογραφές ώστε να μπει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο από 1η Απριλίου του 2019 εντούτοις δεν έχει συζητηθεί ακόμα!!! Η ίδρυση και κατασκευή δεύτερου γυμνασίου στην περιοχή είναι ανάγκη επιτακτική μιας και μιλάμε για μια αναπτυσσόμενη περιοχή, καθώς βέβαια με άμεσες παράλληλες παρεμβάσεις στο υφιστάμενο κτίριο ώστε να ανακουφιστεί λίγο η τραγική καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

                Καθημερινότητα που επιβαρύνεται υπέρμετρα σε συνθήκες πανδημίας, όταν η κυβέρνηση τα φορτώνει όλα στην ατομική ευθύνη. Άραγε αρκεί μόνο η μάσκα όταν στοιβάζουν 22 και 25 μαθητές σε λιγότερο από 30 τετραγωνικά μέτρα; Όταν στριμώχνονται σα σαρδέλες στα ΜΜΜ στις μετακινήσεις τους, είτε όταν προσέρχονται και αποχωρούν στο γυμνάσιο, είτε όταν μετακινούνται για αθλητικές δραστηριότητες, είτε για εκπαιδευτικές του ανάγκες που δεν τους το παρέχει το κατά τα άλλα «δημόσιο και δωρεάν σχολείο»;

                Εμείς οι γονείς είμαστε δίπλα στα παιδιά μας που παραδίδουν μαθήματα αγωνιστικότητας και αξιοπρέπειας, που δε συμβιβάζονται, που δεν καταλαβαίνουν από «κυβερνητικές παραινέσεις», που με καθαρό μυαλό και ωριμότητα παρά το νεαρό της ηλικίας τους διεκδικούν όχι μόνο ένα καλύτερο αύριο, αλλά και ένα καλύτερο παρόν.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων διεκδικεί:

  • Ίδρυση και κατασκευή δεύτερου γυμνασίου στην Αλικαρνασσό άμεσα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
  • Άμεσες παρεμβάσεις στο υφιστάμενο κτίριο Γυμνασίου (π.χ μόνωση για αντιμετώπιση της υγρασίας).
  • Ολιγομελή τμήματα 15 μαθητών.
  • Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό.
  • Επιπλέον χρηματοδότητη από το Υπουργείο Παιδείας ώστε να προσληφθούν εκπαιδευτικοί ως αναγκαία συνθήκη για τη λειτουργία περισσότερων και ολιγομελών τμημάτων
  • Διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ιδιαίτερα εκεί που παρουσιάζεται κάποιο κρούσμα κορωνοιού και μάλιστα επαναλαμβανόμενα, ώστε το σχολείο να λειτουργεί με ασφάλεια και όχι να λειτουργεί ως υγειονομική βόμβα.
  • Κάλυψη με ευθύνη της κυβέρνησης σε μέσα ατομικής προστασίας σε μαθητές εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό.
  • Πορόσληψη από το Δήμο περισσότερων καθαριστριών ώστε να προλαβαίνουν να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν επαρκώς, όλους τους χώρους των σχολείων

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ